Life&style

Priča kao s filmskog platna: "Ja sam profesionalna djeveruša, evo kakve mladenke me unajmljuju i što žele"

  • Životna priča Jen Glantz neodoljivo podsjeća na radnju kakve romantične komedije
  • Ova danas uspješna poduzetnica i spisateljica nekada je bila jedina single u svom društvu i sve više frustrirana što je redovito i prečesto dopada poprilično skupa uloga djeveruše
  • Sreću je odlučila okrenuti u svoju korist te postati profesionalna djeveruša, a o poslu koji uspješno živi i danas napisala je i veoma zanimljivu knjigu

Istražujući priču o Jen Glantz, lagala bih kada bih rekla da me već na prvi pogled nije podsjetila na radnju kakve romantične komedije. Jen je uspješna poduzetnica i spisateljica, žena koja pizzu jede baš svakog dana i koja je pune dvije godine svakog mjeseca živjela u drugom gradu. No, prije no što je postala uspješna poduzetnica i spisateljica, otprilike po završetku studija, Jen je shvatila da je jedina u svojem društvu koja je single, da se sve njezine prijateljice žure udati i da je iz mjeseca u mjesec sve više frustrirana time što je redovito dopada uloga djeveruše.

 | Autor: Instagram @jenglantz Instagram @jenglantz

Koliko god joj je to u početku laskalo, s vremenom je počela imati osjećaj kao da joj je to posao, ili bolje rečeno neplaćeni pripravnički staž koji ju je poprilično koštao. Djeveruša je bila i na vjenčanjima bliskih prijateljica i na vjenčanjima poznanica s kojima je nekada studirala i koje jedva da su je poznavale. Tada, priznaje, nije ni shvaćala koliko zapravo košta biti djeveruša.

Možda vas zanima Umjesto vjenčanog buketa mladenka je nosila svog ljubljenog psića. Nova moda za vjenčanja? Rubrika Life&style Life&style

Osim što je svako malo morala izostajati s posla, redovito bi potrošila nekoliko stotina dolara na novu haljinu za novo vjenčanje, a onda joj je jednog dana sinula ideja koja uspješno živi i danas - odlučila je postati profesionalna djeveruša! Objavila je oglas na Craigslistu i ponudila mogućnost da ju se unajmi kao djeverušu, a nekoliko je godina kasnije o cijelom iskustvu napisala i knjigu 'Always a Bridesmaid (for Hire)'. 

 | Autor: Instagram @jenglantz Instagram @jenglantz Foto: Instagram @jenglantz

Nakon što je djeveruša bila više od 125 puta, priznaje da je vidjela apsolutno sve - dramu, odbjegle nevjeste, svađe, romantične trenutke i potpune katastrofe. Mladenke su je znale zvati i slati joj poruke i u 3 sata ujutro, očekujući odgovor, a dogodilo joj se i to da ju je netko kao djeverušu otpustio jer je njezinu ulogu pogrešno shvatio kao ulogu osobnog asistenta. Naime, dotična mladenka očekivala je da će joj Jen, između ostaloga, zakazati termin kod zubara i usklađivati njezine bankovne račune.

Iako svom poslu 'Bridesmaid for Hire' pristupa maksimalno profesionalno, priznaje da je određene klijente znala odbiti, i to redovito iz istog razloga, kada žele unajmiti djeverušu koja izgleda na određeni način. Naime, priznaje da udovoljavanje nečijim estetskim kriterijima nikada nije bilo dio svrhe njezinog posla. 

 | Autor: Instagram @jenglantz Instagram @jenglantz Foto: Instagram @jenglantz

Budući da se nagledala mnoštva posebnih dana i ljubavnih priča koje su bile manje ili više romantične, Jen je na svom poslovnom putu i sama naučila poneku lekciju o ljubavi. Kao onu najvrjedniju ističe to da je shvatila da je nemoguće biti potpuno siguran da se ženiš pravom osobom, budući da se ljudi mijenjaju i različite stvari događaju. Čak i netko za koga bi se na prvu pomislilo da je savršen par možda neće doživjeti prvu godišnjicu braka jer će brak postati puno kompliciraniji no što su uopće mogli zamisliti. Ona sama, priznaje, ne simpatizira ideju braka kao nečega što bi trebalo trajati zauvijek, jer on to ponekad jednostavno nije, i to je, kaže, potpuno u redu. 

Možda vas zanima Djeveruše i kume ove sezone biraju haljine u boji kadulje. Izabrali smo najljepše modele Rubrika Moda Moda

Jedno joj se vjenčanje posebno urezalo u sjećanje, kada ju je mladenka unajmila, a zatim joj priznala da više nije zaljubljena u svog budućeg supruga. Budući da nije znala što bi sa svojim osjećajima, a da se vjenčanje sve više približavalo, nadala se da će joj Jen pomoći svojim savjetom. Vjenčanje je na kraju otkazano. Zanimljivo je i to da ovo nije bila jedina mladenka koja ju je unajmila s ovom namjerom jer je onih koje su se nadale da će im Jen pomoći smisliti kako da otkažu vjenčanje bilo nekoliko. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jen Glantz (@jenglantz)

Našlo se tu i onih koje su se samo prestrašile, i onih koje su znale histerično plakati, i majki mladenki koje su znale vrištati na nju i krivile je za sve što je možda pošlo po zlu, no sve čemu je prisustvovala i svjedočila nije ju ni obeshrabrilo, niti je umanjilo njezinu ljubav prema vjenčanjima pa je tako nedavno i sama zaplovila bračnim vodama. Svoje vjenčanje, doduše, opisala je kao katastrofu, ali i predivno u isto vrijeme, budući da se dogodilo taman kada je nastupio COVID zbog kojeg su ga na kraju morali otkazati. Ona i suprug na kraju su točno pet godina nakon prvog spoja pobjegli u kafić u kojem se taj prvi spoj dogodio te su se tamo vjenčali u prisustvu svega nekoliko osoba, a zatim su se s ostalim gostima našli na Zoomu. No iako je vjenčanje ispalo potpuno drugačije od njezinih očekivanja, priznaje da je bilo savršeno i prekrasno na svoj način. Uostalom, s vjenčanjima ima i više no dovoljno iskustva da zna da i ono najbajkovitije nije nikakva garancija za sreću! 

 

Photo: Instagram @jenglantz

Komentari 0