Life&style

Prestrašni horori koji pritom nemaju ni kapljicu krvi!

Okej, možda s kapljicom krvi pretjerujemo, no u ovim hororima ne teku slapovi krvi, ali će te svejedno dobro isprepadati

Halloweense bliži, ali to ne bi trebao biti jedini razlog za pogledati kakav dobar horor film. U većini slučajeva dobrim hororom ćemo nazvati onaj film od kojeg će nam se naježiti dlake i proključati krv... a upravo takve smo ti i našli za preporuku. Bez krvi!

Možda vas zanima Jesi li gledala? Ovo je najstrašniji hororac 2018. godine! Rubrika Life&style Life&style

1. Psiho

Kažu da je jedan od najstrašnijih filmova ikad! Marion Crane je opljačkala svog poslodavca i pobjegla, no to joj toliko neće pomrsiti planove u životu, koliko činjenica da je odlučila prespavati u Bates Motelu u kojem je čeka Norman Bates.

2. Paranormalno

Kako to obično biva - prvi dio je bolji od svih nastavaka. Nema kosti, nema krvi, ali je prestrašan. Radnja se vrti oko snimke mladog para koji se suočio s demonskim natprirodnim silama u novom domu. Usput, smatra se jednim od najprofitabilnijih filmova svih vremena.

3. Uljezi

Radnja se odvija u vili na obali Engleske poslije Drugog svjetskog rata. Nicole Kidman glumi strogu, religioznu majku čija su djeca iznimno osjetljiva na svjetlost pa su po cijele dane zatvorena u kući i čekaju da im se otac vrati poslije rata. 

 

4. Projekt Vještica iz Blaira

Ovaj horor je promijenio cijeli žanr i pokrenuo trend "pronađenih video zapisa". Tri srednjoškolca istražuju lokalnu legendu u šumi u Marylandu, a ta snimka je zapravo jedino što ostaje iza njih nakon što nestanu. Iako ovakvi hororci više i nisu baš uvjerljivi, kao što je ovaj bio 1999., svejedno će te razuvjeriti da trebaš ići na kampiranje još neko vrijeme.

5. Ispod površine

Claire nakon prometne nesreće sasvim izgubi sjećanje. No nakon nekog vremena počinje viđati duhove na svom imanju u Vermontu, a njen muž se boji da mu žena sasvim nije izgubila um. Doduše, priča ima bolestan plot-twist.

6. Rosemaryna beba

Ovaj klasik među psihološkim trilerima jedan je od filmova koje zaista moraš pogledati, iako se ne preporučuje baš budućim mamama!

7. Funny Games U.S.

Ovaj remake austrijskog filma doslovno ledi krv u žilama. Obitelj je terorizirana od strane nekoliko naizgled vrlo pristojnih momaka, a čak iako se svo mučenje odvija van kamera, film je zaista teško gledati. Između ostaloga, jedan od glavnih glumaca je odbio ikad pogledati gotov film jer ga je samo snimanje već toliko uznemirilo. Doduše, neki tvrde da je original i strašniji.

8. Podmuklo

Iako autorski duo (redatelj James Wan, scenarist Leigh Whannell) potpisuje 'Slagalicu strave', s ovim filmom su dokazali kako mogu napraviti kvalitetan horor bez krvi i s puno manjim budžetom. U ovom filmu radnja se vrti oko djeteta koje nije svjesno da je ukleto. 

9. Bezimeni

Nekoliko godina nakon što je pronađeno tijelo njene kćeri, žena dobiva čudan poziv radi kojega želi ponovno otvoriti i istražiti slučaj. Film se odvija vrlo sporo (original je španjolski), ali je odličan miks psihološkog trilera i natprirodnog horora.

10. Zamjena

I za ovaj kažu da je možda najstrašniji horor svih vremena iako ima tako tipičnu radnju uklete kuće. Muškarac se preseli u staru vilu izvan Seattlea nakon što izgubi cijelu obitelj u prometnoj nesreći, a vrlo brzo nakon useljenja počinju se događati prečudne stvari.

Photo: YouTube Screenshot

Komentari 0