Life&style

Presočan brzi kolač s orasima iz rasprodane kuharice sa slasticama osječke blogerice

  • Food Blogerica Nataša Pralica krajem 2022. godine izdala je novu knjigu recepata koja je odmah postala izuzetno popularna 
  • missGASTRO donosi Natašin recept za sočni kolač s orasima koji će te oduševiti
  • "Ono što me je oduševilo je njegova sočnost, biskvit mekan kao duša u kombinaciji s finom kremicom", govori o svom receptu Nataša Pralica

Za sve ljubitelje slastica, a posebno onih s orasima ovaj jednostavan i sočan kolač je odličan izbor. Autorica recepta je osječka food blogerica Nataša Pralica, autorica bloga Natašine slastice na koji brojni ljubitelji slatkog redovito svraćaju po inspiraciju za pečenje kolača.

"Pokušavam razmisliti kojim riječima bih vam mogla približiti koliko ovaj kolač s orasima ima dobrih osobina. Za početak je dobro znati da je tako jednostavan za pripremu i oko njega nema puno posla. Volim jesti slastice s orasima, a ovaj kolač je definitivno najbolji kolač s orasima kojeg sam probala. Ono što me je oduševilo je njegova sočnost, biskvit mekan kao duša u kombinaciji s finom kremicom", govori o svom receptu Nataša Pralica.

 | Autor: Nataša Pralica Nataša Pralica

Inače, Nataša je krajem prošle godine izdala knjigu recepata "Natašine slastice – BIRANI RECEPTI", koja je naišla na toliki interes kod ljudi da je sada, javlja nam Nataša, knjiga već gotovo rasprodana. Preostali primjerci mogu se naručiti u web shopu Natašine slastice. Uskoro, najavljuje Nataša, kreće i prodaja topera (ukrasa) za torte.

 | Autor:

Jednostavan i sočan kolač s orasima

Sastojci – za biskvit:

  • 1 jaje
  • 180 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 200 ml mlijeka
  • 50 g mljevenih oraha
  • 150 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer

Sastojci – za kremu:

  • 125 g margarina
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 250 ml mlijeka
  • 8 žlica šećera
  • 250 g mljevenih oraha
  • mljeveni orasi za dekoraciju (po želji)

Postupak:

  1. U posudu dodaj jaje, šećer, ulje, mlijeko, vanilin šećer, brašno pomiješano s praškom za pecivo i mljevene orahe, te sve sjedini s mikserom.
  2. Tepsiju promjera 21x24 cm poulji i pobrašni te u nju ulij i rasporedi smjesu.
  3. Peci u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva 30-35 minuta.
  4. Za kremu u lonac dodaj narezani margarin, iskidanu čokoladu za kuhanje, mlijeko i šećer.
  5. Stavi kuhati dok se ne istopi. Čim skloniš sa strane, dodaj orahe i sve sjedini. Vruću kremu rasporedi preko biskvita i rasporedi.
  6. Kolač ohladi. Prije rezanja po želji ga pospi s malo mljevenih oraha.

 

Photo: None

Komentari 0