Life&style

Prekrasna božićna bajka u zagrebačkoj knjižari je ono što nam treba ovih blagdana

  • Zagrebačka gradska knjižara Arkadija zablistala u blagdanskom ruhu
  • Umjetnik Mario Miše šestu godinu zaredom kreira Advent u Arkadiji
  • Ovogodišnja inspiracija su knjige Šuma Striborova i hit izdanje Davida Attenborougha Život na našem planetu

Sjaj lampica, prekrasne grančice, gigantske crvene lizalice i sasvim neobično bijelo drvo krase jednu od najljepše uređenih zagrebačkih prodavaonica, knjižaru Arkadija. Maštovito uređenje Adventa u Arkadiji, koji se održava već šest godina, uvertira su u čarobni svijet knjiga koji će vas odvesti daleko od realnosti. Ovogodišnji advent zaživio je u jednom neobično mirnom ruhu, no upravo nas je ta situacija vratila tradicionalnim vrijednostima. A što šalje poruku o tradicionalnim vrijednostima više od dobrog štiva? Ove godine u izdanju Školske knjige izašle su knjige koje su osvijestile društvo i na globalnoj i na lokalnoj razini, što je bio povod za kreiranje maštovitog izloga i unutrašnjosti knjižare Arkadija Školska knjiga.  | Autor:

Gigantsko bijelo drvo na ulazu u knjižaru ukrašeno primjercima jedne od najpopularnijih i najvažnijih knjiga 2020. godine, “Život na našem planetu” Davida Attenborougha, daje nedvosmislenu poruku – vrijeme je da budućnost učinimo boljom za nadolazeće generacije!

 | Autor:

Šestu godinu zaredom umjetnik Mario Miše u knjižari Arkadija stvara pažnje vrijednu božinu priču koja jednako privlači kako odrasle, tako i najmlađe čitatelje. Potaknut hit knjigom “Život na našem planetu”, kao i svevremenskom “Šumom Striborovom” Ivane Brlić – Mažuranić, umjetnik je instalirao veliko drvo na ulazu u knjižaru te bijelo obojene grane u ostatku knjižare. Umjesto klasičnih ukrasa, na odbačenim granama oraha koje je Miše pažljivo sakupljao sa suradnicima ne bi li stvorio božićno drvo kojem će dati novi život, vise hit knjige.

 | Autor:

“Nastojao sam koristiti što više recikliranih i obnovljivih materijala, a inspirirao sam se 'Šumom Striborovom' i novom knjigom Davida Attenborougha. Koristio sam motiv božićnih lizalica koje simbolično predstavljaju knjige. One su prava poslastica dok provodimo dane kod kuće, pazimo na sebe i svoje najmilije . Izvedba ovogodišnjeg Adventa u Arkadiji trajala je desetak dana zajedno s postavljanjem. Radili smo u 2 ekipe ujutro i navečer. Ujutro smo izrađivali, a navečer postavljali dio po dio”, priča Miše.

Photo: None

Komentari 0