Life&style 27. rujna 2019.

Prefine lazanje od bundeve! Znamo da želiš probati pa smo nabavili super recept

Instagram/Getty.
  • Stigla nam je jesen, a s njome i šareni jesenski plodovi 
  • Bundeve, tikve ili buče plodovi su kojima stalno raste popularnost i danas su gotovo neizbježne na stolovima diljem Lijepe Naše 
  • Ako voliš povrtne lazanje, voljet ćeš i ove slasne lazanje od bundeve 

U ovo doba godine je sezona bundeva pa je gotovo nemoguće ne primijetiti svu raskoš njihovih boja, oblika i veličina. Ljudi naprosto uživaju u ljepoti ovih raznobojnih plodova raznih oblika, zbog čega ih uzgajivači rado izlažu te ih možemo vidjeti u vrtovima, na terasama, balkonima… Poznato je nekoliko stotina različitih sorti bundeva, a puno ih se uzgaja isključivo u dekorativne svrhe, dok postoje jestive sorte – koje su vrlo ukusne i nadasve zdrave! Butternut, ibiza, prinčeva kruna, hokaido, kabocha, acorn, turban – tek su neke od preukusnih sorti koje nalazimo na našim poljima, odnosno policama trgovina. 

Uživaj u spravljanju ovih jesenskih lazanja i jamačno ćeš još više uživati i u okusima. Hrskavi lješnjaci i kozji sir daju ovom jelu jednu sasvim posebnu notu…

Sastojci za 4 osobe: 

• 16 listova tijesta za lazanje

• sol

• 2 žlice ulja 

• 700 g hokaido bundeve (očišćene i narezane na kockice)

• 2 žlice maslaca 

• 100 ml povrtnog temeljca 

• 50 ml bijelog vina

• papar

• prstohvat čilija 

• muškatni oraščić

• 100 g kozjeg sira 

• 75 g lješnjaka (bez kožice, grubo usitnjeni)

• 1 grančica kadulje 

Možda vas zanima... Sezona je! Istina, sadrži puno ugljikohidrata, ali evo što sve bundeva radi tvom tijelu Rubrika Life&style Life&style

Priprema: 

1. Listove za lazanje skuhaj u kipućoj slanoj vodi sa 2 žlice ulja prema uputama s pakiranja. Potom ih izvadi te jedne pored drugih poslaži na pladanj. 

2. Poprži bundevu na maslacu. Zatim ulij temeljac i vino te začini solju, paprom, čilijem i muškatnim oraščićem. Ostavi da krčka oko 8 minuta. Razmrvi sir. 

3. Poslaži slojevito na četiri vatrostalna tanjura listove lazanje, bundevu, lješnjake i sir dvaput jedno za drugim. Završi s listom tijesta za lazanje i kaduljom. 

4. Peci u pećnici oko 15 minuta na 150 stupnjeva. 

Komentari 0