Life&style 02. rujna 2015.

Predstavljen program 13. Festivala svjetskog kazališta

Trinaesti po redu Festival svjetskoga kazališta započinje 15.rujna 2015. predstavom Pluća, redateljice Katie Mitchell i izvedbi Schaubuhne am Lehniner Platz na sceni Zagrebačkog kazališta mladih i trajat će do 27. rujna 2015.

Dubravka Vrgoč, umjetnička direktorica Festivala i intendantica zagrebačkog HNK naglasila je kako joj je neobično drago da je u prilici najaviti ovogodišnji festival s obzirom na financijske poteškoće.

 | Autor:

Postojala je mogućnost da se festival i ne održi, budući  je budžet bio uvelike smanjen,  iznosi 824.000 kuna, dok je prošlogodišnji bio gotovo 2 milijuna kuna. Unatoč svemu, festival će se održati i na njemu će se predstaviti 4 predstave, koje će svojom kvalitetom zainteresirati publiku. Ovogodišnji festival nastavlja umjetnička istraživanja koja su mu imanentna od prvih dana.“ 

 | Autor:

Ivica Buljan, umjetnički direktor festivala i ravnatelj Drame HNK u Zagrebu, najavio je predstave dvoje etabliranih europskih redatelja, Katie Mitchell iz Velike Britanije koja će u Zagrebu prezentirati projekt Pluća, temeljen na tekstu Duncana Macmilliana i Romeo Castellucci, jedan od najznačajnih suvremenih svjetskih redatelja koji dolazi s predstavom  Go down Moses. Uz njih na festivalu nastupaju i dvije poznate kazališne skupine  tg Stan iz Belgije, s Čehovljevim Višnjikom, te  NO99 iz Estonije s predstavom Moja žena se naljutila.  Predstave će se izvoditi na scenama ZKM, HNK-a i na sceni TRAVNO od 15. do 27.rujna 2015. Ulaznice  su prodaji od 1. rujna, a mogu se kupiti na blagajni HNK u Zagrebu.

 | Autor:

Intendantica HNK u Zagrebu Dubravka Vrgoč najavila je  prvu ovosezonsku premijeru - zagrebačku premijeru opere Traviata u suradnji s HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, koja će se održati 12. rujna, te niz zanimljivih događanja  - između ostaloga  svečanu premijera filma Dalibora Matanića Zvizdan  i događanje  Dan otvorenog trga koje će se ove godine održati 26. rujna u suradnji  s manifestacijom prezentacije francuske kulture u RH pod nazivom Rendes Vous.

Više slika pogledaj u galeriji...

Komentari 0