Life&style 07. srpnja 2015.

Predstavljen Francuski plesnjak

Zagrebački Trg bana Josipa Jelačića, u utorak, 14. srpnja pretvorit će se u veliki plesni podij. Publiku toga dana očekuje pravi Francuski plesnjak, plesno-glazbeno događanje koje će obilježiti ljeto u Zagrebu, najavili su organizatori na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u kavani Johann Franck.

Francuski plesnjak jedno je od takvih događanja koje će ujediniti građane Zagreba, te postati mjestom plesa i veselja za sve Zagrepčanke i Zagrepčane, kao i brojne turiste.

 | Autor:

Rendez-vous festival od samih početaka podržava Turistička zajednica grada Zagreba, koju je ovom prigodom predstavljala Martina Bienenfeld, direktorica Turističkog ureda TZGZ: Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj jedinstvena je manifestacija takve vrste na ovom području, nedvojbeno jedan od najboljih medija za prenošenje specifičnih poruka o ljepotama, običajima i kulturi Republike Francuske. Radosni smo da je zagrebački glavni trg odabran kao mjesto gdje se slavi ujedinjenost i solidarnost svih građana te da je Zagreb jedan od 22 hrvatska grada uključen u ovaj veliki multidisciplinarni festival, koji je zagrebačku turističku ponudu dodatno oplemenio francuskom kulturom i tradicijom.

 | Autor:

Alemka Lisinski, hrvatska izbornica manifestacije Rendez-vous, festival Francuske u Hrvatskoj izrazila je zadovoljstvo što će građani Zagreba ove godine najveći francuski nacionalni praznik, obilježavanje Francuske revolucije, slaviti zajedno s Francuzima, na otvorenom, uz ples za sve: Ovo događanje je prekrasna, prava građanska i narodna tradicija, jer europske vrijednosti slobode, bratstva, jednakosti istinski pripadaju svima, pa je i prirodno da tomu u čast svi zajedno zaplešemo, na javnom prostoru, koji također pripada svim građanima. Francuski plesnjak važan je dio suradnje Francuske i Hrvatske u sklopu festivala, kojoj je cilj njegovati dobre veze dviju zemalja, te razmijeniti njihove kulturne vrijednosti. Uvjerena sam da će građani i mnogi posjetitelji Zagreba ponijeti lijepu uspomenu s glavnoga zagrebačkog trga.

 | Autor:

Uime pokrovitelja događanja, Gordana Brlek, generalna direktorica Peugeot, Citroën i DS u Hrvatskoj izjavila je: Iznimno smo ponosni što je Citroën Hrvatska generalni pokrovitelj Francuskog plesnjaka koji će hrvatskim građanima približiti francusku kulturu i tradiciju. Smionost, inovativnost i kreativnost osnovne su vrijednosti marke CITROËN te je pokroviteljstvo ovog događaja bio prirodan odabir. Citroën C4 Cactus, automobil koji odgovara na pitanja današnjice i nudi pravi zaokret u svijetu automobile bit će dio plesnog podija.

Komentari 0