Life&style

Predstavljamo prve dmBio bezglutenske proizvode

Sve je veći broj ljudi koji se odriču glutena u prehrani. Jedan je od razloga intolerancija na gluten, poznatija kao celijakija, s kojom se zadnjih godina suočava sve veći broj populacije. Zato je dm odlučio proširiti svoj asortiman dmBio namirnica te ponuditi kvalitetne bezglutenske proizvode namijenjene osobama čija je svakodnevica ispunjena brigom o hrani koja ne sadrži gluten.

Mješavina za kruh, ali i čokoladni kolač – sve bez glutena

Tako se sada na dm policama može pronaći dmBio mješavina za kruh sa sjemenkama bez glutena koja je odličan izvor proteina. Sjemenke pružaju posebnu sočnost i gustoću kruhu, a osim što ne sadrži kvasac i soju, ovaj proizvod ne sadrži ni laktozu.

Uz nju dm nudi i dmBio tjesteninu - fusille bez glutena, blagog okusa koje se odlično sljubljuju s različitim umacima. Glavni sastojci ove talijanske tjestenine su riža i kukuruz.

 | Autor:

Ljubiteljima slatkog iz linije dmBio na raspolaganju je mješavina za čokoladni kolač bez glutena. Ovaj proizvod omogućava brzu i jednostavnu pripremu, a blago gorki komadići čokolade daju dodatnu draž kolaču koji ne sadrži ni gluten ni laktozu.

Od ostalih dmBio bezglutenskih proizvoda ističu se dmBio bazni te čokoladni müsli, dmBio hrskave grickalice, dmBio zobeno brašno bez glutena te dmBio gotovo jelo od prosa.

Sigurno i kvalitetno

Svi proizvodi iz dmBio bezglutenske linije certificirani su te nose oznaku Njemačkog društva celijakičara - jamstvo da su izuzetno pogodni i sasvim neškodljivi svima koji imaju problema s intolerancijom na gluten.

Više informacija potražite na dm-ovoj internetskoj i Facebook stranici.

Photo: None

Komentari 0