Life&style

Pozor! Ova mama upozorava na često zanemareni znak gripe

Dječak nije imao druge simptome osim ovoga - i njegova mama je svoje iskustvo odlučila podijeliti sa svim roditeljima

Bez obzira na to koliko pereš ruke, izbjegavaš ambulante i dezinficiraš svoje radno mjesto - gripa je ovdje i kao da ju je nemoguće izbjeći. Djeca su jako podložna ovoj bolesti, a svojom viralnom Facebook objavom, jedna je mama ukazala na simptom gripe koji najčešće zanemarujemo: osip! 

Kada se njezin sin vratio iz škole s osipom, Brodi Willard pokušala je sve kako bi ga se riješila - mijenjala mu je odjeću, kupala ga i sprječavala da se češka. Nakon konzultacija s pedijatrom, otkrila je da i druga djeca imaju ovaj simptom koji ukazuje na - gripu! Ono što je ovu mamu, inače medicinsku sestru, najviše šokiralo je činjenica da njezin sin nije imao niti jedan drugi poznat simptom gripe.

Na sreću, otkrila je bolest prije nego je sve otišlo predaleko. Dječak je dobio lijekove i od tada je sve krenulo na bolje. Njezina poruka je došla kao svojevrsno upozorenje ostalim roditeljima: "Pazite na svoju djecu i ako kojim slučajem primijetite osip, obavezno odmah zovite pedijatra!", napisala je. "Ja nikada prije nisam čula za ovaj simptom, ali očito treba pripaziti na njega."

Akutni osip je dosta uobičajen kod djece, a najčešće se javlja kao odgovor na virusnu infekciju (čitaj: gripu). Uz osip, neki od simptoma gripe su i povišena temperatura, kašalj, glavobolja, zimica, začepljen nos, slabost i mučnina.  

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

Photo: Facebook/Predrag Suka

Komentari 0