Life&style

Postoji jako dobar razlog zašto nikad ne bi trebala nositi isti par cipela svaki dan

  • Znamo kako je to kad pronađeš cipele koje volite - samo ih želiš nositi koliko god je to moguće
  • Ali pokušaj se oduprijeti nagonima da svaki dan nosiš iste cipele
  • Nitko ne bi trebao nositi isti par cipela svaki dan iz nekoliko razloga

Prema Jamesu Christini, izvršnom direktoru Američkog udruženja za podijatrijsku medicinu, jastuk ugrađen u cipele neće imati vremena vratiti se u formu ako dva dana zaredom nosiš iste cipele. Ako preskočiš dan, jastuk će imati vremena vratiti se u prvobitno stanje kako bi bio ugodan za tvoje noge. Prema riječima stručnjaka Jima Kassa, pružanje odmora rezultirat će njihovim trajanjem.

Možda vas zanima Zara ima jeftiniju verziju "manolica", cipela koje je proslavila Carrie Bradshaw Rubrika Moda Moda

 | Autor: shutterstock shutterstock Žena oblači štikle

Iako to zvuči prilično očito, razlog zbog kojeg ćeš ih svakodnevnim nošenjem prilično brzo morati baciti u kantu za smeće zapravo je prilično iznenađujuć - i prilično grub. Tijekom dana kožne cipele upijat će znoj koji nastaje iz stopala. Koliko god nezgodno zvučalo, to je zapravo prilično normalno - no problemi počinju kad ne dopustiš cipelama da se dovoljno vremena prozrače i osuše. Kass je rekao: "Ako svaki dan nosite isti par, vaše cipele nemaju dovoljno vremena da se osuše i neće zadržati oblik." Ako ih ponovno obuješ dok su još uvijek malo vlažne od znoja, koža će se iskriviti, a tvoje će cipele početi gubiti oblik.

Ako pitate domaće prolaznice nose se bijele haljine! Evo uz koja tri modela cipela ih kombiniraju

Normalno je da se ljudima znoje noge u cipelama kad su obuveni satima. Neke se cipele suše duže nego druge. Često im treba više vremena nego samo preko noći da se potpuno osuše. U međuvremenu, ako se noge jako znoje, obuj čarape da upiju vlagu. No nošenje čarapa nije opcija za sve cipele. Podijatri preporučuju ljudima darotiraju nekoliko cipela umjesto da svaki dan nose isti par. Ta metoda ne samo da štiti stopala, već štiti i cipele, a one će trajati puno duže. Rotiranje cipela danas nije problem kao nekada. To je zato što ljudi imaju na raspolaganju mnogo pari cipela.

 | Autor: shutterstock shutterstock Kolekcija ženskih cipela

Možda vas zanima Najbolji komadi koje smo ulovili na ljetnim sniženjima i složili super kombinacije Rubrika Moda Moda

Lako je rotirati cipele jer prosječan muškarac posjeduje najmanje 12 pari cipela. Prosječna žena posjeduje najmanje 27 pari cipela. Također, postoji široka paleta različitih vrsta cipela i za muškarce i za žene. Puno se cipela koristi za određene aktivnosti, poput onih za trčanje, hodanje i bavljenje sportom. Neke cipele su za svakodnevnu odjeću, kao i one koje se nose u poslovnim i svečanim prigodama. Tu su i natikače, sandale i japanke. Ne nedostaje cipela između kojih možeš izabrati, pa ih pokušaj što više rotirati kako bi bila sretnija s njihovim vijekom trajanja.

Photo: shutterstock

Komentari 0