Life&style

Posjetile smo tri nova razvikana mjesta - i nismo baš svime oduševljene

U samom centru grada otvorili su se novi zanimljivi barovi, a novinarke miss7 odlučile su saznati o čemu je točno riječ i što sve imaju u ponudi...

Jesi li primijetila da je Zagreb svako malo bogatiji za neko novo cool mjesto? U posljednje se vrijeme otvorilo toliko dobrih lokala - neki na novim lokacijama, dok su neki, pak, osvanuli u novom ruhu. Ono što želimo reći je da u Zagrebu definitivno možeš pronaći nešto za sebe i po svom guštu - bilo da te zanimaju kafići, restorani ili mjesta na kojima istovremeno možeš dobro jesti i piti. 

Možda vas zanima Isprobali smo 5 neobičnih jela u novom Brokenships Bistrou u Zagrebu Rubrika Life&style Life&style

Odlučile smo posjetiti tri novootvorena lokala u centru grada i provjeriti kakvu ponudu imaju i isplati li se uopće tamo otići. Evo što smo zaključile!

Lokal

Ono što nam se prvo (i najviše) svidjelo kod ovog mjesta bili su preslatki interijer i eksterijer. Ambijent je i više nego ugodan, osoblje ljubazno i pristupačno, a ponuda... Ponuda nas baš i nije oduševila. Točnije, prilično nas je razočarala. Cijeli jelovnik temelji se na svinjetini (što će se možda svidjeti ljubiteljima ove vrste mesa), ali ako nisi jedna od njih, mogla bi ostati gladna. 

 | Autor: miss7 miss7

Anamaria: "Uzela sam jedino jelo bez mesa iz ponude, a to su bile bruschette s kruškom, rikolom i namazom od tartufa. Kao predjelo je stvarno super, ali nažalost vegetarijanci ovdje baš nemaju što više tražiti."

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Bernarda: "Svoj izbor jela prepustila sam ljubaznoj konobarici koja mi je preporučila porchettu s namazom od vrganja, masti s crnim tartufom, rikolom, čilijem i sušenom rajčicom. Nažalost, ovaj odabir nije me oduševio. Kako nisam veliki ljubitelj svinjetine, komad mesa koji mi se nalazio na tanjuru nije mi bio baš primamljiv, ali ostatak jela bio je ukusan. Sve u svemu, ne bih ga ponovno naručila."

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Ivona: "Odlučila sam se za dnevnu ponudu - lungić s pire krumpirom i salatom. Meso je bilo izvrsno pečeno, ali pire krumpir bio je prilično bezukusan i kronično mu je nedostajalo soli. Sve u svemu - veoma prosječno. No, ne bih se vratila na ovo mjesto zbog hrane, ali zbog ambijenta zasigurno bih!"

 | Autor: Privatni album/Olja Runjić Privatni album/Olja Runjić

Glow Bar 

Na ovo smo mjesto u Preradovićevoj ulici otišle uvjerene da ćemo probati različite craft koktele, ali... Kada smo pitale konobara kakve craft koktele imaju u ponudi, uslijedio je odgovor - Imamo samo craft piva! Dakle, na naše veliko razočarenje, tamo ne postoje craft kokteli iako se o tome naveliko pisalo. Ipak, probale smo one koje imaju u ponudi - i nisu nas razočarali! Kao ni samo mjesto. Budući da iza njega stoje osnivači pizzerije Basta i Tesla Bara, ne čudi da je uređenje veoma privlačno!

 | Autor: miss7 miss7

Anamaria: "Uzela sam klasični, dobri stari Hugo jer se smatram stručnjakinjom za njih! Obožavatelji Huga brzo će zavoljeti ovo mjesto... Cijena mu je 33 kune i super je ukusan! Glow Bar bi mogao postati novo IT mjesto u gradu, što zbog lokacije, što zbog super izbora pića."

Bernarda: "Koktel koji sam odabrala bio je Be My Berry (džin, borovnice, biljna mješavina i tonik) i bio je više nego dobar. Dovoljno blag za poslijepodnevna druženja i dovoljno sladak da se svidi svakoj ženi. Što se tiče ambijenta i lokacije, uređenje interijera je moderno i primamljivo, a lokacija izvrsna. Vjerujem da ću često zalaziti ondje."

Ivona: "Prema preporuci konobara uzela sam koktel St. Remy (džin, naranča, kamilica, limun, bosiljak, tonik) i bio je to - odličan izbor! Koktel je bio i više nego ukusan, baš po mom guštu! Lokacija je odlična, ambijent odličan, svakako ću ponovno otići!"

 | Autor: miss7 miss7

Možda vas zanima Provjerili smo zbog čega se sve Insta-cure fotkaju u ovom zagrebačkom kafiću Rubrika Life&style Life&style

Figa Garden by Henrik

Ovaj skriveni bar nalazi se u Gundulićevoj ulici na broju 39. Teško da bi ga slučajni prolaznici primijetili jer je doslovno skriven u unutrašnjosti dvorišta, što je velika prednost jer gosti mogu uživati u oazi mira u samom centru grada. Osim toga, interijer i eksterijer moderno su uređeni pa je cjelokupni vizualni dojam veoma ugodan

 | Autor: miss7 miss7

Oko ovog mjesta sve smo bile i više nego složne - jednostavno je preslatko! Imamo novu destinaciju za ispijanje kava. Fenomenalno je uređeno, svaki detalj je na svom mjestu, osoblje je jako simpatično, a i kava je odlična! Čista petica!

 | Autor: miss7 miss7

Photo: Privatni album/Olja Runjić

Komentari 0