Life&style

Posjetile smo event na kojem se može kupiti prepovoljna dizajnerska odjeća

Ako je netko danas prošao Petrinjskom ulicom prema smjeru Glavnog kolodvora, nije se mogao ne zaustaviti pored bistroa Lari&Penati, u kojem se danas održao jedan poseban modni događaj

Jesi li ikada gledala epizode "Seks i grada", kada su Carrie i ekipa odlazile na fashion buvljake i kupovale dizajnersku robu po smiješno niskim cijenama i maštala da tako nešto postane stvarnost? Pa, Suzana Paškvan iz tvrtke Advanced Laboratory je doista san pretvorila u zbilju. Danas od 12 do 15.30 se po prvi puta u bistrou Lari&Pelati održao jedinstveni shopping event "Čudovišta iz ormara". Suzana i njezine prijateljicu su skupile robu koju ne nose, a koju su nosile svega nekoliko puta u životu, okupile zaljubljenice u modu te po vrlo povoljnim cijenama prodale divnu dizajnersku odjeću. 

 | Autor: miss7 miss7

No, nije samo naglasak bio na šopingu, u bistrou su od podne bile brojne žene koje su došle pogledati odjeću, ali se i družiti sa svojim prijateljicama, te uživati u čaši dobrog Prosecca i ukusnim kroasanima. A kakve su tek modne poslastice ovdje bile... Odjeća s potpisom brendova Max Mara, Jimmy Choo, Isabel Marant, BCBGMAXAZRIA, Branka Donassy, Hippy Garden, Replay, IKKS, Lulu Couture i brojnih drugih je dobila novi život i nove vlasnice, dok je ideja o "Čudovištima iz ormara" je došla sasvim spontano. Baš kao i ime eventa, jer svi mi imamo te stvari u ormaru kojih se rijetko sjetimo, a jako su nam drage i želimo da ih netko umjesto nas nosi...

 | Autor: miss7 miss7

Pa, kako je zapravo počela ideja o čudovištima iz ormara?

"Vrlo spontano smo došle na ideju. Sjedile smo jedan dan s prijateljicama na terasi bistroa Lari&Penati i razgovarale smo kako imamo hrpu robe po ormarima. U opuštenom razgovoru smo pitali Igora Tomljenovića, vlasnika bistroa, bi li tako nešto organizirali, i samo smo se vrlo brzo dogovorili. Jer svaka žena u ormaru ima hrpu robe koju ne nosi. Evo ja sam jučer dok sam pripremala stvari za današnji event pronašla par stvari za koje nisam ni znala da ih imam, to su moja draga čudovišta."

 | Autor: miss7 miss7

Suzanu smo uhvatili za razgovor od svega 3 minute jer otkad je event počeo, od podneva, gužve su bile ogromne. Jer ono što je trebao biti intimni događaj se pretvorio u pravu subotnju modnu oazu.

"Svi nas pitaju kad će biti opet. Po reakcijama žena se vidi da i one žele sudjelovati, donijeti robu, i da postoji takav interes, jednostavno smo ovo napravile iz entuzijazma, zbog volje za organizacijom takvog nečeg, interes postoji, ne mogu još reći kada će biri sljedeći event ove vrste, ali će svakako biti!". Tako nam je dala naslutiti da bismo možda uskoro opet mogle očekivati modna čudovišta. Taman ususret ljetnim rasprodajama!

 | Autor: miss7 miss7

Ono što svaku dobar šoping događaj odlikuje su i pregovaranja oko cijene, za koje organizatorica Suzana Paškvan kaže kako su moguće...

“Imaš u ormaru neki komad koji ti dobro stoji, koji je lijep, za koji si nekako emotivno vezan, a ne znaš bi li je dao nekome, a glupo ti je to prodati, pa smo na ovaj način stvorili platformu pomoću koje možemo robu plasirati dalje, pa je logično da se u prijateljskoj atmosferi sve može dogovoriti", zaključuje Suzana.

Photo: miss7

Komentari 0