Life&style

Posebna njega za delikatno područje oko očiju

Koliko ste puta čule izraz "oči su ogledalo duše“? Koliko ste se puta zapitale koliko pažnje JA posvećujem svojim očima: njezi te posebno delikatne kože koja je pod konstantnim naporom.

Područje oko očiju izuzetno je delikatno i otkriva mnogo više od onog što biste isprva pomislili. Koža područja oko očiju izrazito je tanka i, baš poput usana, potrebna joj je dodatna i posebna njega. Na dan trepnemo gotovo 30 000 puta, a uz sve to mimika pomaže da se koža oko očiju nabora puno brže od ostatka lica. Česta su pojava i podočnjaci koji prikazuju zastoj u cirkulaciji, ali otkrivaju i unutrašnja stanja organizma poput zdravlja bubrega. S obzirom da se koža oko očiju vrlo teško sama može adekvatno zaštititi od sunca, preporučljivo je što je više moguće nositi sunčane naočale i koristiti što je dostupniji viši SPF.

Često nas korisnici pitaju kada i kako odabrati pravi proizvod za njegu kože oko očiju, stoga donosimo nekoliko prijedloga. Zlatno pravilo svake kreme za područje oko očiju jest da se ne nanosi previše blizu same sluznice i da se ne nanosi na gornji kapak.

 | Autor: Avon Avon

20-e

Najbolje vrijeme za početak njege jest oko 20-e godine starosti, kada još nema vidljivih bora i linija. Taj početak nazivamo – preventiva. Biramo nježne kreme ili brzo upijajuće gelove te ih kombiniramo s redovnom njegom. Već u kasnim 20-ima krenemo se fokusirati na održavanje elastičnosti, pa biramo kreme koje potiču kožu na proizvodnju kolagena i intenzivno hrane i hidratiziraju.

30-e

Od tridesete nadalje, naš je fokus na aktivnom usporavanju starenja kože i oslabljivanja njenih funkcija i metabolizma, ate se okrećemo kremama s mnoštvom aktivnih sastojaka i specijalnim formulama.

Pravilno čišćenje kao ključni korak

No, sve počinje od čišćenja kože. Prvi je i najvažniji korak u kvalitetnoj njezi je pravilno i redovito uklanjanje make-upa s očiju. Ukloniti tragove make-upa i nečistoća iz okoline imperativ je svaku večer, bez preskakanja, dok je ujutro nježno čišćenje micelarnom vodicom idealno za početak dana.

 | Autor: Avon Avon Masaža

Nakon tog ključnog koraka, idući je odabir prave njege i neizostavna masaža kružnim i spiralnim pokretima. Toplinom prstiju i poticanjem cirkulacije osiguravamo bržu i kvalitetniju penetraciju aktivnih sastojaka kreme.

Naša preporuka broj 1 je Avon Anew Clinical Infinite lift, krema s dvostrukom njegom područja oko očiju. Odgovara na dva glavna problema: opušten tonus kože i bore. Na raspolaganju su vam sve moguće kombinacije korištenja, jer kutijica sadrži odvojeno i gel i kremu.

Apsolutno oduševljenje izaziva Avon Anew Reversalist duo tretman za područje oko očiju gdje jednu komponentnu istovremeno koristite kao dnevni highlighter (posvjetljivač), a kremu kao intenzivnu noćnu njegu.

Samo preventivnom njegom i nastavkom redovne svakodnevne njege idealne za vaš tip kože, moći ćete održavati svježinu i zdravlje kože oko očiju. Lijenost se ne oprašta, jer podočnjaci će uvijek otkriti ono što ne treba. Mislite o svojoj koži na vrijeme, zavolite svoju rutinu njege i zdrava koža i blistav pogled uvijek će obasjati vaše lice.

Photo: Avon

Komentari 0