Life&style

Posadi svoj bor u virtualnoj šumi i sudjeluj u projektu pošumljavanja Dalmacije

Boranka je genijalan projekt pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije, a sve što trebaš jest virtualno nacrtati svoj borić!

Ako još nisi vidjela genijalnu kampanju Saveza izviđača Hrvatske, dozvoli nam da ti predstavimo - Boranku! Projekt volonterskog pošumljavanja Dalmacije traje kroz cijelu jesen 2018. godine, a ima cilj vratiti život opožarenim područjima Dalmacije. 

U sklopu kampanje, od ostataka pepela izgorenih stabala prikupljenih na požarištima u Dalmaciji, izrađene su bojice kojima možeš sama nacrtati svoje drvce, dati mu ime te ga putem posebne aplikacije smjestiti u virtualnu šumu! Za svako nacrtano drvce volonteri projekta zasaditi će pravu sadnicu. Kako će rasti virtualna šuma, tako će se povećavati i broj živih sadnica. Simbolički, kao što kaže njihov slogan, iz spaljenog drveta nastajat će novi život. 

 | Autor: Facebook @boranka Facebook @boranka

Ukratko: sve što trebaš jest nacrtati svoje drvo i postaviti ga na www.boranka.hr te ga uz donaciju od samo 10 kuna pretvoriti u pravo drvo sa svojim imenom! Nije li ovo genijalna ideja? Neka i tvoje drvo vrati zelenu boju na požarišta Dalmacije. "Onaj tko je jednom posadio stablo, sigurno će se u budućnost drugačije odnositi prema prirodi", rekao je Željko Roglić, predsjednik Saveza izviđača Hrvatske. 

 | Autor: Facebook @boranka Facebook @boranka

Cilj kampanje je podizanje svijesti građana, pogotovo djece, o važnosti šuma, zaštiti prirode te prevenciji i zaštiti od požara. I zato pozovi sve svoje prijatelje, sudjelujte u ovoj fora kampanji, zavoli prirodu oko sebe i podrži Boranku. Mi smo svoja drvca nacrtali, a ti?

Photo: Facebook @boranka

Komentari 0