Life&style

Popiti pivo nakon vježbanja zvuči kontraproduktivno? Uopće nije, preporuča se!

  • Nema alkohola nakon vježbanja? Naprotiv! I ne, to nije šala! 
  • Naime, znanstveno istraživanje pokazalo je kako je, osim za živce, pivce nakon vježbanja puno bolje za tvoje tijelo nego što to misliš

Mnogi nutricionisti slažu se da su alkohol i tjelovježba nespojivi. A i zdravi razum bi nam to rekao. Međutim, sada je istraživanje, objavljeno u „International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism“, pokazalo da je pivo savršeno legitiman izbor kao učinkovito piće za oporavak nakon vježbanja.

via GIPHY

Evo zašto smiješ piti pivo nakon treninga

Prema istraživanju, ne treba podcijeniti pozitivan učinak piva, ali s udjelom alkohola do četiri posto. Nakon vježbanja važno je održavati tijelo hidratiziranim. S obzirom na sadržaj vode, natrija i kalija, svijetlo pivo odlično je za rehidraciju tijela. Osim toga, tijekom vježbanja sagorijevamo glikogen, tj. ugljikohidrate. Uz svijetlo pivo, koje se sastoji od vode, žitarica, hmelja i kvasca, naše se prazne zalihe energije napune nakon vježbanja. Svijetlo pivo sadrži i antioksidanse, takozvane polifenole, koji sprječavaju brojne bolesti, poput srčanih bolesti.

Bezalkoholno pivo poboljšava raspoloženje Možda vas zanima Evo zašto baš bezalkoholno pivo može poboljšati naše raspoloženje Rubrika Life&style Life&style

Ali, budi oprezna: količina čini razliku

Prema istraživanju, važno je obratiti pažnju na količinu piva. Konzumacija veće količine alkohola doprinosi dehidraciji i na taj način sprječava regeneraciju nakon vježbanja. Stoga je preporučena količina do 350 ml svijetlog piva. Kako bi povećala učinak regeneracije, pivu možeš dodati prstohvat soli.

Zašto ne bi trebala vježbati i baviti se sportom ako je razlog - samo mršavljenje

via GIPHY

Photo: Shutterstock

Komentari 0