Life&style 16. prosinca 2021.

Popiškiti se pod tušem nije baš bezazlena navika. Liječnica objašnjava zašto

shutterstock. Ilustrativna fotografija djevojke pod tušem
  • Žene pod tušem rade mnoge stvari, bilo da brijemo noge ili peremo kosu, ili čak piškimo ako nam dođe sila
  • Liječnica je otkrila zbog čega to nije dobra ideja, a njezini razlozi čak nemaju veze s higijenom
  • Mokrenje pod tušem može te navesti da moraš češće ići na WC 

Jedna stručnjakinja otkrila je zašto žene ne bi trebale mokriti pod tušem, i to ne samo zato što je to pomalo bljak navika. Liječnica je postala viralna na TikToku nakon što je podijelila video u kojem objašnjava zašto nije dobra ideja mokriti pod tušem ako ste žena (ili imate žensku anatomiju) - a to čak nema nikakve veze s higijenom. Objasnila je kako postoji nekoliko razloga zašto to ne bi trebala činiti.

Možda vas zanima... Ne peru se sve dok ne počnu smrdjeti: Ove holivudske zvijezde ne vjeruju u redovito tuširanje Rubrika Stars Stars

U videu koji je od tada lajkan više od 28.000 puta, dr. Alicia Jeffrey-Thomas kaže da ne savjetuje mokrenje pod tušem, jer svaki put kad to učiniš (jednako kao i kad pustiš da voda teče iz slavine dok ideš u toalet), mozak počinje uspostavljati vezu mokrenja sa zvukom tekuće vode.

@scrambledjam

Reply to @gwas007 why you shouldn’t pee in the shower (probably part 1 of multiple?) #learnontiktok #tiktokpartner

♬ Similar Sensation (Instrumental) - BLVKSHP

Želimo izbjeći uvježbavanje našeg mjehura da povezuje određene signale s željom za mokrenjem. U ovom slučaju, zvuk vode iz tuša s mokrenjenjem. To se često može pretvoriti u to da te i drugi zvukovi tekuće vode (na primjer, kada pereš ruke ili posuđe) tjeraju na WC, što će potrebe za mokrenjem učiniti češćom. Stoga piškenje pod tušem može utjecati na naše aktivnosti jer nas mjehur češće tjera da prekidamo to što radimo i jurimo na WC. A sigurno ne želimo trčati u WC na svaki zvuk tekuće vode.

Zbog ove pogreške kod tuširanja ćeš se umoriti, umjesto napuniti energijom

 | Autor: shutterstock shutterstock Djevojka pod tušem

Drugi razlog zašto se mokrenje pod tušem ne preporučuje, kaže ona, ima veze sa stavom koji zauzmeš pri tome. Ženska anatomija nije predodređena za obavljanje nužde stojeći. Detaljno opisuje kako mokrenje dok stojiš ne dopušta da se zdjelično dno pravilno opusti, što može rezultirati time da oštetiš zdjelicu, a i naposljetku, piškiš po vlastitim nogama.

Možda vas zanima... Tuširati se ujutro ili navečer - što je zdravije? Otkrivamo ti prednosti jednog i drugog Rubrika Life&style Life&style

Komentari 0