Life&style

Popile smo kavu u novom Nespresso butiku, pa ćemo malo o okusu i cijenama...

Raj za kavopije stigao je i u Hrvatsku, sad smo službeno 76. zemlja koja ima Nespresso prodavaonicu

Raj za sve kavopije! Doista, malo je onih kojima miris i okus kave ne simbolizira početak dana. A jaka i kvalitetna kava je bonus! E, pa svi ljubitelji takve kave, svi kofeinski ovisnici ( a i oni koji jednostavno uživaju u okusu kave bez kofeina) sad su došli na svoje, jer je prvi hrvatski Nespresso otvoren prije dva dana. Kao teška kofeinska ovisnica, pohitala sam tamo.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Ili možda bolje da upotrijebim termin - ovisnica o duplom jutarnjem espressu (ne, još uvijek nisam posjetila gastroenterologa, hvala svima na brizi :). Da ne duljim, nego da odglumim tipičnu Instagram quote curu; volim kavu u boji svoje duše - crnu.

 | Autor: miss7 miss7

I baš takvu kavu sam očekivala da ću naći u Nespressu, gdje su mi ponudili aromu Ristretto, koja je intenzivno pržena kava s vrlo intenzivnim okusom. Ristretto se odlikuje vrlo intenzivnim okusom, koji bi u mjernim jedinicama od  bio intenzitet 10. U Nespressu se jačine kreću od 4 do 12, pa možeš naslutiti koliko je Ristretto jaka kava, ali i intenzivna okusom. U trgovini se kava isključivo može kupiti kao pakiranje od 10 kapsula, pa će cijena jednog pakiranje Ristretta biti 32 kune. Doista, crno zlato!

 | Autor: miss7 miss7

Naravno, nisam mogla odoljeti i vrlo ženstvenim kavama izraženih slatkih aroma (dolaze u karamel, vanilija i čokolada varijanti), pa je moj drugi Nespresso izbor pao na kavu Caramelito. Baza je (neočekivano :) karamela, aroma je karamela, i mogu ti potvrditi da se radi o jednom doista luksuznom kavanskom užitku! Kako su mi u trgovini istaknuli, karamela iz baze se ne osjeti, ali je aroma karamele taj top okus koji se sjajno stapa s nepcem. I razbuđuje! Inače, Carmelito, Vanilio i Ciocattino su najskuplje kave ovdje.  

 | Autor: miss7 miss7

Recimo da je većina duplih espressa koje sam u životu pila blijeda kopija ove fine kave...

Jedna kapsula (a 10 ih je u pakiranju) je 4 kune, dakle cijena pakiranja je 40 kuna. Inače u ponudi je mnogo kava podijeljenih po kategorijama: Master Origin (prema zemlji porijekla), Intenso (neke od vrsta su iznimno intenzivni i sirupasti Kazzar, dugo prženi i baršunasti Dharkan...), Lungho te kave bez kofeina. Cijene su 32, 34 ili 36 kuna po pakiranju. 

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

E a sad nekoliko bitnih i zanimljivih informacija o Nespresso butiku - središnji stol u prodavaonici je izrađen od prešanih ostataka kave, kako bi dojam kavanske ovisnosti bio potpun. Također, na istom stolu postavljene su lampe baš poput onih koje koriste plantažeri dok biraju zrnca kave, a najzanimljivije je da su prostor krase i male biljke kave, koje daju taj fotogenični moment cijelom prostoru! Inače, biljka kave naraste i do 10 metara u visinu, što je naspram primjeraka iz trgovine koji su visoki svega 30 centimetara, doista impozantno. 

 | Autor: miss7 miss7

Svaka Nespresso prodavaonica je poznata i po biranju kava za određeno tržište, pa su i za naše podneblje odabrane 2 arome za preporuku. Prva je Columbia, voćna i lagana kava se pije u popodnevnim satima, a druga je Envivo ili "kako to piju Hrvati". Riječ je o produženoj kavi drvenastog okusa, za dugo ispijanje kave ujutro...  Baš kako mi to volimo!

Sad još samo nedostaje da nabaviš Nesspreso aparat za pripremu kave, jer kave ovih divnih okusa ne možeš u butiku naručiti i popiti već samo kupiti kapsule odabranog okusa - i skuhati je kod kuće.

Photo: miss7

Komentari 0