Life&style
Cipele se ne smiju sušiti na radijatoru

Ponekad sušiš mokru obuću na radijatoru? Evo zašto to baš i nije dobra ideja

  • Kiša, snijeg, blato i lišće – naše cipele moraju se nositi s velikim stresom u hladnoj sezoni
  • Pritom mnogi ljudi rade fatalne pogreške
  • Jedna od njih je sušenje cipela na radijatoru

Bilo nakon duge šetnje parkom ili na povratku s posla, naše se cipele u jesen i zimi prilično brzo smoče. Kako bi ih što brže posušili i kako bi ih sutradan mogli ponovno obuti, mnogi jednostavno stave zimske čizme preko noći na radijator, ispod radijatora ili ih čak posuše fenom. Ali, to nikako nije dobro za materijal obuće. Koža je posebno osjetljiva i može se čak slomiti ili potrgati kao rezultat.

Možda vas zanima Žena je podijelila genijalan trik kako sušiti dvostruko više odjeće, a ne mora se ni peglati! Rubrika Life&style Life&style

Sušenje mokrih cipela: priprema prije nošenja

Kako bi izbjegla preveliku vlagu u cipelama, odmah nakon kupovine ih zaštiti od oštećenja vodom impregnacijskim sprejom. Po kišnom vremenu ovu zaštitu bi trebala obnoviti prije svake treće uporabe cipela. Ipak, tvoje cipele zbog toga ne mogu ostati potpuno suhe. 

via GIPHY

Kako istovremeno najbolje i nježno ukloniti vlagu 

S ovim jednostavnim trikom ćeš brzo posušiti mokre cipele ili čizme. Najbolje je sušiti cipele na sobnoj temperaturi tako što ćeš u svaku staviti puno novinskog papira. Taj će papir upiti vlagu te ubrzati sušenje. Preporučuje se često mijenjati papir. Ako je moguće, izvadi uloške iz cipela, jer su ulošci najčešće najviše mokri pa usporavaju sušenje. 

Možda vas zanima 5 pari cipela koje bi svaka žena koja ima više od 40 godina trebala imati u ormaru Rubrika Moda Moda

Za kožne cipele postoji još jedan trik. Jednostavno ih objesi na uže za rublje kako bi se posušile na svježem zraku. 

via GIPHY

 

Photo: Shutterstock

Komentari 0