Life&style

Pomoću ovog trika spasi vestu koja se skupila

U samo nekoliko minuta vrati svoju vestu u prvobitno stanje pomoću par sastojaka koje sigurno imaš u svojoj kupaonici

Telefon zvoni, ručak ti je na štednjaku, i još ti je k tome perilica rublja taman završila s ciklusom. U pokušaju da sve organiziraš prebacuješ odjeću iz perilice u sušilicu, smanjiš plin da ručak ne zagori, a telefon zdušno ignoriraš. Imaš sve pod kontrolom i dobar je osjećaj. Tri sata kasnije sjetila si se svoje odjeće, otvorila si sušilicu i dočekalo te pravo iznenađenje. Tvoja omiljena vesta smanjila se i sada ju možeš odjenuti jedino plišanom medvjediću. Ipak, ne očajavaj, prije nego što odbaciš svoj najdraži komad odjeće isprobaj ovaj trik koji funkcionira na vestama, pamučnim majicama i trapericama.

1. Napuni umivaonik mlakom vodom i jednim čepom dječjeg šampona ili regeneratora za kosu. Ako se radi o vunenoj vesti, morat ćeš dodati više regeneratora, otprilike 80 mililitara. Uz to možeš dodati i lagani deterdžent za pranje vune. 

2. U umivaonik ubaci i vestu i pusti ju da se namače barem deset minuta. To će opustiti vlakna na odjeći.

3. Isprazni umivaonik i nježno istisni vodu iz majice bez ispiranja novim mlazom vode.

4. Na ravnu površinu stavi ručnik i na njega položi vestu, i preko veste još jedan ručnik. Zarolaj ručnike tako da se odjeća nađe u sredini i pusti da upiju vodu. Kada ih razmotaš odjeća ne bi trebala biti jako mokra. 

5. Postavi vestu na novi, suhi ručnik i lagano rastegni dok je još uvijek vlažna. Ostavi ju na ravnoj površini dok se ne osuši (možeš ju postaviti na sušilo, ali nemoj je vješati, već je prebaci preko nekoliko redova da se suši u horizontalnom položaju).

 

Photo: Instagram

Komentari 0