Life&style

Pomoću '85:15-pravila' lakše ćeš ustati u tmurne jesenske dane. Čak i u ponedjeljak

  • Ponedjeljak je posebno težak, najradije bi se pokrila jastukom po glavi i ostala u krevetu
  • Još ako je vani mračno i tmurno, a takvih će dana biti sve više, treba naći način da si olakšaš ustajanje
  • Najvažnije je uhvatiti dobar ritam, kažu stručnjaci

Ujutro moraš na posao, a još je mračno i neugodno hladno? Olakšaj svom tijelu ustajanje držeći se ovog jednostavnog pravila.

 

U tmurnim jesenskim i zimskim jutrima osobito nam je teško ustati iz finog toplog kreveta te dobre volje i sa smiješkom na licu započeti novi dan. Razlog tome jest činjenica da je krevet jednostavno najudobniji ujutro te u mjesecima kad su dani sve kraći i sve je manje sunca i mi imamo sve manje enerigije i poprilično smo umorne. Zbog toga je baš sada jako važno dobro se naspavati. 

via GIPHY

To da naše tijelo prolazi kroz cikluse sna te koliko dugo bismo trebale noću spavati da se dobro odmorimo, to nam je poznato. Međutim, jesi li znala da određeno pravilo može poboljšati naš san? Stručnjaci savjetuju takozvano „85:15-pravilo“. 

Pravilo se sastoji od toga da u 85% slučajeva idemo u krevet spavati te ustanemo u isto vrijeme. Preostalih 15% su rezervirani za dane kad nam je to jednostavno nemoguće. Ako ćeš se toga držati, imat ćeš dobar ciklus sna, tvrde stručnjaci. Naše tijelo može vrlo osjetljivo reagirati na vrijeme – pozitivno i negativno. Određene rutine i fiksno vrijeme pomažu nam da dobro spavamo. Tako ćemo i u najtmurnije zimske dane odmorne ustati iz kreveta.

via GIPHY

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0