Life&style

Položaj u kojem ti i dragi spavate otkriva štošta o vašoj vezi

Nije isto spavate li vas dvoje u "položaju žlice" ili "položaju medenog mjeseca"...

Znanstvenici su otkrili sljedeće: ako se kod para promijeni stanje u vezi, onda se mijenja i položaj spavanja. Dakle, tvoj aktualni položaj spavanja puno otkriva o statusu veze. Ali, da stvar bude zanimljivija, nije toliko važan položaj u kojem par zaspe, nego onaj koji zauzmu tijekom noći i u kojem se ujutro probude. U kojem položaju spavate ti i tvoj partner? 

Položaj medenog mjeseca: ime govori samo za sebe

Upravo ste počeli spavati zajedno i još ste totalno zaljubljeni, zar ne? Ili ste se vidjeli nakon dugog razdoblja razdvojenosti i nedostajete jedno drugome? Parovi koji su svježe zaljubljeni ili su i nakon nekog vremena još totalno „u ljubavi“, često za vrijeme sna okrenu lice jedno prema drugome te se zagrle. 

via GIPHY

Položaj dijaloga: vrlo čvrsta veza 

Vaša je veza čvrsta i intenzivna. Vjerojatno ste već i dugo par. Uglavnom spavate licem okrenuti jedno prema drugome, ali treba vam određeno odstojanje. Mogli biste malo više međusobno komunicirati te provesti neko vrijeme zajedno. Kad ste zadnji puta zajedno proveli romantičan vikend?

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Položaj promatranje zvijezda: kemija štima, ali... 

Oboje ležite na leđima, a jedan od vas – obično žena – pri tome ima glavu na ramenu partnera. Je li tako i kod vas? To je znak da kemija među vama štima. Ali, može biti da ponekad oboje ponekad namećete onome drugome svoje mišljenje. Bilo bi dobro češće uvažavati mišljenje partnera. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Položaj srce na srce: izgleda da je on šef... 

Ovaj je položaj sličan položaju „promatranje zvijezda“, ali je puno intimniji. Žena leži s gornjim dijelom tijela na prsima muškarca – otprilike „srce na srce“. U tom položaju često spavaju parovi koji svoju ljubav pokazuju otvoreno. Dakle, nemaju problema predstavljati se i ponašati poput ljubavnog para pred prijateljima i poznanicima. Brinu jedno o drugome, ali ovaj položaj ipak pokazuje da je muškarac šef u vezi. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Možda vas zanima Na kojoj strani kreveta spavaš? To utječe na uspjeh u životu Rubrika Life&style Life&style

Položaj cijenim te: jako sretna veza 

Leđa su okrenuta prema leđima – i to sa malo razmaka: parovi koji spavaju u tom položaju obično su jako sretni u vezi i poštuju privatnost drugoga. Zbog toga se okreću od partnera. ali ipak žele osjetiti blizinu, pa se često oslone leđima jedno o drugo. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Položaj slobode: jako neovisni ili jako posvađani?  

Opasnost na vidiku! U ovom položaju spavaju parovi koji su se netom prije odlaska u krevet posvađali – ili općenito nešto ne valja u vezi. Ili su oba partnera neovisna te trebaju puno vremena za sebe. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Položaj žlice: rezerviran za prvih 5 godina veze

Harmonija i strast osnova su vaše veze – ako rado spavate u položaju žlice. Prema istraživanjima, ovaj je položaj čest u prvih pet godina braka. Partner koji leži „iza“ je u pravilu dominantniji. Partner koji leži ispred osjeća se sigurno. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0