Life&style 05. veljače 2020.

Pokloni za mene – za više ljubavi prema samome sebi na Valentinovo

Valentinovo je pred vratima. Mi smatramo: Svi bi trebali slaviti Dan ljubavi. I prije svega: Ljubav prema samome sebi!

Neka Valentinovo bude naš osobni dan

Naša ključna misao za ovogodišnje Valentinovo je ljubav prema samome sebi. Jer se upravo ta jubav premalo slavi. Dijelimo drugima komplimente šakom i kapom, tu smo za njih i brinemo o njima. Tko se brine za samoga sebe, smatra se sebičnim. Međutim, kvaliteta naših odnosa prema drugima uvelike ovisi o tome koliko volimo sami sebe. Prije nego se, dakle, krenemo brinuti za rodbinu i prijatelje, isplati se zaviriti u sebe. Jeste li ikada rekli „I love you“ samome sebi? Ako niste, onda je Valentinovo pravi trenutak za to.

Naše ideje za poklon za Valentinovo

Nemate spontanu ideju kako da si uljepšate Valentinovo? Prikupili smo tri najljepša poklona za Valentinovo. Ideje kojima ćete zaista razmaziti sami sebe. Jer koji je dan kao stvoren za bolji početak malo veće ljubavi prema samome sebi od Valentinova?

 | Autor:

1. Ideja za poklon: trenuci za vlastito uživanje

Ljubav ide kroz želudac? Točno! I tu ni ljubav prema samome sebi nije iznimka. Pogotovo ne na Valentinovo. Sjećate li se još onog malog restorana koji već tako dugo želite posjetiti? Ili kada ste posljednji put navratili u svoju omiljenu pizzeriju? Valentinovo je prava prilika da svoj naum pretvorite u djelo. Poklonite si sasvim posebnu deliciju jer takve su uspomene poput grijača za srce. Pretvorite Valentinovo u slavlje za sebe.

 | Autor:

Ako niste raspoloženi za izlaske, možete si i sami pripremiti omiljeno jelo ili omiljeni kolač. Izaberite recept koji ste već dugo htjeli isprobati, a nikada niste imali vremena za to. Ispecite ukusan kolač samo za sebe. Ne za partnera, ne za djecu, ne za najbolju prijateljicu. Za sebe. Obrok ili kolač možete, naravno, podijeliti s najbližima, ali je važno da stavite sebe na prvo mjesto kada odlučujete što ćete pripremiti.

Korak dalje može biti i odluka da, uz užitak, napravite i nešto dobro za svoj organizam pa odlučite u recept uvrstiti osviještene sastojke. Tko zna, možda to bude samo prvi korak ka pozitivnoj promjeni prehrane.

2. Ideja za poklon: Ispunite si osobnu želju

Jer vi ste to zaslužili! Priuštite si onu novu liniju njege za lice, onaj ruž za sasvim novi izgled ili onu kričavu boju laka za nokte. Ili želite konačno nositi onaj miris koji Vam već tako dugo ne izlazi iz glave? Priuštite si to! Svejedno koja vam je želja, ovog Valentinova si je ispunite. Za sebe. Kao mali, veliki znak pažnje. I kako biste sami sebi rekli „Volim te!“ i „Divna si!“.

Brojne mirise trajno snižene i do 40 % možete pronaći u svojoj dm prodavaonici baš kao i bijelu čokoladu s brusnicom, ručno rađenu u križevačkoj čokolateriji Hedoni čiji je cilj zapošljavanje osoba s invaliditetom. Odvojite trenutak za sebe i uživajte svim osjetilima.

 | Autor:

Ideja za poklon: dan u wellnessu samo za mene

Neka Valentinovo bude naš osobni dan: Na redu je wellness! Osjećati se dobro u vlastitoj koži osnovni je preduvjet za veću ljubav prema samome sebi. Naše tijelo jedini je dom iz kojeg nikada nećemo iseliti. Voljeti sebe stoga podrazumijeva njegovati se i razmaziti svoje tijelo. Kada se prema svome tijelu odnosimo na način koji mu godi, naš se unutarnji stav prema njemu mijenja u pozitivno. Time raste ljubav prema samome sebi. Vrijeme je da počnemo bolje paziti na sebe i učiti da tu misao pretvorimo u nešto do čega nam je doista stalo.

Za Valentinovo si poklonite kompletni wellness program. Uzmite si to vrijeme u kojem ćete se posebno dobro odnositi prema sebi. Posjetite kozmetički studio ili frizerski studio u koji imate povjerenja. Odmah si priuštite i manikuru i odgovarajuću pedikuru. Podarite kosi novu frizuru. Opustite se uz piling i masku za lice.

Na Valentinovo biste radije proveli opuštenu večer kod kuće? I to je u redu! Možda si pripremite vruću kupku, zapalite mirisne svijeće, uz to pustite omiljenu glazbu i prepustite se uživanju? Vi sami odlučujete što će vas učiniti sretnima. Jedino što je važno je odnos prema sebi pun nježnosti. Dozvolite si kratki odmor i uzmite si vrijeme – samo za sebe.

Koji god da poklon izaberete, neka bude izabran s puno ljubavi i osjećaja. S ljubavlju i toliko brižnosti kao da tu pažnju poklanjate nekoj drugoj osobi. Svom suprugu, nekom prijatelju ili prijateljici, primjerice. Jer samo ako znamo cijeniti sami sebe, možemo iskazati cijenjenje i prema drugim ljudima. Više ljubavi prema samoj sebi na Valentinovo prvi je korak da naučite kako se odnositi prema sebi kao prema najboljoj prijateljici. Dajte samoj sebi mjesto u srcu. Želimo vam puno uspjeha na tom putu!

Komentari 0