Life&style 11. svibnja 2016.

Pogrešno ste počupali obrve? Ne brinite, imamo rješenje

Guliver Image/Getty Images.

Svatko je bar jednom krivo počupao obrve, a kako bi izgledale lijepo i dok čekate da izrastu, donosimo vam tri brza rješenja

Vjerojatno ne postoji žena koja barem jednom nije pretjerala sa čupanjem obrva. Ako vam se to dogodilo samo nekoliko dana prije nekog važnog događaja, onda znate da pričamo o pravoj modnoj katastrofi. Umjesto da u toj situaciji pokušavate popraviti situaciju tako što ćete pokušati stanjiti i drugu obrvu primjenite ovih nekoliko savjeta, jer ćete u suprotnom napraviti još već štetu i obrve će izgledati neprirodno.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

1. Olovka za obrve
Koristite olovku za obrve koja je za nijansu svjetlija ili tamnija od vaše prirodne boje obrva. Izbor prave nijanse je ključan kada je u pitanju korekcija obrva. Nanesite olovku laganim kratkim pokretima u smjeru rasta dlake i na taj način popunjavajte praznine. Pazite da ne pretjerate i trudite se da nanesete mali sloj kako ne biste izgledali neprirodno.
2. Sjenilo za obrve
Pomoću sjenila vrlo lako možete imitirati njihovu proporcionalnost i oblik, a ona je dizajnirana tako da obrvama daje volumen. I ovdje je također veoma važno da izaberete nijansu koja odgovara boji vaših obrva. Sjenilo nanosite četkicom za obrve, laganim potezima u smjeru rasta dlačica tako što ćete obuhvatiti i dio koji ste previše počupali, ali da ne prelazite granice obrva. Neka vam pokreti budu lagani tako da nanesete malu količinu.
3. Lak za kosu
Možda će vam ovo zvučati čudno, ali lak za kosu može biti sjajno rješenje kada previše počupate obrve, jer će vam on pomoći da ih oblikujete tako da stoje u željenoj poziciji i prikrivaju praznine. Najprije uzmite četkicu za obrve ili staru četkicu za zube, po njoj poprskajte lak i lagano prođite kroz obrve pri tom ih oblikujući na željeni način. Ovaj trik koristite i u kombinaciji sa sjenilom jer ćete na taj način spriječiti da se skine.

Komentari 0