Life&style

Pogledajte art printeve Zlatana Vehabovića

Povodom izložbe 'Prokleta posada' mladog suvremenog slikara Zlatana Vehabovića, Booteeq će u četvrtak, 16. siječnja, u 20 sati u zagrebačkoj Kući za ljude i umjetnost - Laubi u posebnoj prodajnoj akciji zajedno s umjetnikom predstaviti art printeve njegova djela ‘Levianthan’, ‘Cursed Crew’ i ‘Unsolicited’, odnosno suvenire nastale u suradnji sa Zlatanom Vehabovićem.

 | Autor:

Ovom akcijom Booteeq, kreativni stvaralački kolektiv, nastavlja seriju izdavanja art printeva vrlo visoke kakvoće proizvodnje koji i sami imaju vrijednost, zadovoljavajući ne samo reproduktivnu, postersku estetiku, nego i onu umjetničku.

 | Autor:

Zlatan Vehabović rođen je 1982. u Banja Luci, a do sada je u Hrvatskoj izlagao na deset samostalnih izložbi, te je sudjelovao na preko 40 grupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je nekoliko nagrada među kojima se ističu Velika nagrada 49. Zagrebačkog salona, Nagrada Međunarodne organizacije umjetničkih kritičara - The International Association of Art Critics (AICA), Prva nagrada na natječaju Novi Fragmenti Erste Banke i Druga nagrada Essl Award for Central/Southeast Europe u Austriji. Njegove radove otkupilo je nekoliko domaćih i stranih zbirki: Essl Museum (Austrija), Zbirka Filip Trade (Hrvatska), Hypo Group i Erste Bank. Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. 

Photo: None

Komentari 0