Life&style
1/19

Počinju Gričevanje, Device_art i Space Festival

Ove jeseni svoje programe pod zajedničkom inicijativom ‘Na Gornjem gradu’ ujedinili su festivali vezni za Gornji grad – . Tako povezani i osnaženi, zajednički će u idućih 11 dana, od 24. rujna do 4. listopada, oživjeti zagrebački Gornji grad kombinacijom koncerata i party-ja, robotičkih performansa, izložbi i DIY radionica za djecu i odrasle.

Gričevanje je najveći besplatni festival urbane glazbe i kulture u Zagrebu. Koncertima na otvorenom od 2011. godine predstavlja relevantna imena regionalne glazbene scene, kao i mlade glazbene nade u usponu. Ove godine u novom terminu, 5. Gričevanje održavat će se veće i jače, i gore i dolje, tijekom 11 dana na čak 3 lokacije.

 | Autor:

Device_art je međunarodni trijenalni festival robotike, gadgeta i naprava koji je od prvog izdanja 2004. godine postao jedna od vodećih manifestacija koja spaja umjetnost i tehnologiju. Peto festivalsko izdanje Device_art 5.015 oživjet će Gradec i Galeriju Klovićevi dvori dijaboličkim robotičkim spektaklima, hologramima i zavodljivim meduzama, DIY radionicama i zvučnim device art instalacijama te predstaviti renomirane kanadske i regionalne umjetnike.  

 | Autor:

Drugo izdanje Space Festivala, unplugged glazbenog festivala u kuli Lotrščak održat će se od 24. do 26. rujna, s temom ’40 godina punka’. U tri dana festivala predstavit će se jedan punk bend nove generacije i održati dvije tribine na temu održivosti punka koje će voditi Dubravko Jagatić i Zdenko Franjić. 

Više slika pogledaj u galeriji...

Photo: None

Komentari 0