Life&style

Počeo je Projekt Ilica: Q’ART - na fasadama i u izlozima gledamo djela umjetnika

  • U Zagrebu krenuo omiljeni Projekt Ilica: Q’ART - sve boje Ilice
  • Bogat kulturno-umjetnički program oživljava napuštene prostore grada i bude njegov urbani duh
  • Ovim projektom prvi puta će na ulicama biti izložena djela hrvatskih umjetnika na fasadama, ulici i izlozima

Jučer je prigodnim otvorenjem na Britanskom trgu startao omiljeni Projekt Ilica: Q’ART – Sve boje Ilice koji će se na ulici održavati sve do 19. rujna. Ovo izdanje donijeti će nam jesenske boje u srce grada i pokazati svu šarolikost Ilice i Britanskog trga.

Projekt Ilica Quart | Autor: Matija Habljak/Pixsell Matija Habljak/Pixsell

Organizatori projekta, Ivana Nikolić Popović i Aleksandar Battista Ilić i ovoga puta umjetnost vraćaju zajednici te bogatim kulturno-umjetničkim programom nastoje oživljavjeti napuštene prostore grada, čime bude njegov urbani duh, ali i osjećaje društvene empatije i solidarnosti u zajednici.

 | Autor: Matija Habljak/Pixsell Matija Habljak/Pixsell Projekt Ilica: Q’ART - sve boje Ilice

Građani će zahvaljujući ovom projektu imati mogućnost podržati lokalne obrtnike i samu umjetnost u zajednici. A kako bi atmosfera uz vesele boje bila živahna organizatori su se pobrinuli i za dobar glazbeni ugođaj koji će te pratiti dok šetaš Ilicom.  

 | Autor: Matija Habljak/Pixsell Matija Habljak/Pixsell Projekt Ilica: Q’ART - sve boje Ilice

Po prvi puta će djela najznačajnijih hrvatskih umjetnika biti izložena na fasadama, na ulici, u izlozima kako bi se umjetnost približila građanima, a ne samo ostala u muzejima. Istovremeno se zaokružuje 50 godina akcionističkog djelovanja umjetnika u Hrvatskoj.

 | Autor: Pixsell/Matija Habljak Pixsell/Matija Habljak Projekt Ilica: Q’ART - sve boje Ilice

Naravno, izložbe, koncerti, plesne izvedbe i performansi, edukativne radionice za djecu i odrasle, ulične revije, buvljak, projekcije filmova na otvorenom i drugi pop-up događaji sastavni su i aktualnog izdanja čiji detaljni program možeš pronaći ovdje

Photo: Pixsell/Matija Habljak

Komentari 0