Life&style
Mandalorian

Počela je utrka za Emmyje, a u vodstvu su dva naslova: SF i serija od koje se ove zime nismo odvajali

  • Proglašene su Emmy nominacije za najviše priznanje u televizijskoj kategoriji, a evo tko je sve trijumfirao
  • Naravno da se među vodećim nominacijama našla Netflix platforma na kojoj smo pronalazili mnoštvo serija koje su nam kratile vrijeme proteklih mjeseci
  • Serija "Kruna" odnijela je najviše nominacija, a među nominiranima se našla i dramska komedija "Emily u Parizu"

Proteklih mjeseci, pa i godinu dana mnogi od nas dane su kratili gledajući serije iz udobnosti svog doma. Više no ikad ispunjavali smo dane kvalitetnim tv uratcima, zahvaljujući lockdownu vjerojatno gledajući televiziju nego ikada, a sada je stiglo vrijeme i za nagrade. Jučer su proglašene Emmy nominacije za najbolja TV ostvarenja, među kojima je definitivno trijumfirao HBO u kombinaciji s HBO Max koji su ih zaradili čak 130, dok je Netflix za svoje naslove dobio 129 nominacija.

Upravo je Netflix bila omiljena streaming platforma na kojoj smo pronalazili mnoštvo zanimljivih serija. Među serijama, po broju nominacija vodeće su Netflixova serija "Kruna" kao i Disneyjev "The Mandalorian", SF naslonjen na "Ratove zvijezda". Među kandidatima za najbolje dramske serije su serija o britanskoj kraljevskoj obitelji "Kruna" koja je dobila 24 nominacije uključivo i za više glavnih glumaca, te sladunjava kostimirana povijesna drama "Bridgerton", obje Netflixove.

Možda vas zanima Od anonimusa do zvijezda: tko su zapravo glumci koje je proslavila serija Bridgerton? Rubrika Stars Stars

Netflixova serija Emily u Parizu koja je osvojila srca gledatelja također se našla na popisu nominiranih u kategoriji za najbolju komediju. Uživali smo gledati zgode mlade Amerikanke nakon što je dobila posao iz snova u Parizu. Sa zanimanjem smo pratili Emily Cooper iz Chicaga dok prihvaća svoj novi život i žonglira poslom, prijateljima i ljubavlju. U nominacijama za glavnog glumca u dramskoj seriji najviše nominacija dobio je Sterling K. Brown ("Ovo smo mi"), Josh O'Connor ("Kruna") i Regé-Jean Page ("Bridgerton"). Olivia Colman i Emma Corrin, obje iz serije "Kruna" odnijele su najviše nominacija za najbolju glavnu glumicu u dramskoj seriji.

Ako poželiš otkazati pretplatu na Netflix, moraš pripaziti na ove tri stvari

Uz njih u nominacijama je dobro prošla i LGBTQ+ drama "Pose". "Ted Lasso" o engleskom nogometnom timu koji vodi Amerikanac dobio je 20 nominacija. Njegovi protukandidati u kategoriji humorističnih serija su serija o zagonetnom ubojstvu "Stjuardesa" čiji glavni lik je Kaley Cuoco koju godinama gledamo kao Penny u "Teoriji velikog praska", te "Hacks", o dugovječnoj divi stand-up komedije u Las Vegasu Deborah Vance.

Trenutačno vrlo gledana serija HBO-a "Mare iz Easttowna", kriminalistička priča u kojoj glumi Kate Winslet i priča o silovanju "Mogu te uništiti" najbolje su među kandidatima za mini-serije gdje se ističe i "WandaVision" koja je dobila 23 nominacije. Nagrade Emmy koje se smatraju televizijskim Oscarom, biti će uručene na svečanosti u Los Angelesu 19. rujna.

Možda vas zanima Top lista 5 najseksi glumaca s Netflixa: Najpoželjniji muškarac ima 31 godinu i zaludio je mnoge žene Rubrika Stars Stars

Za titulu najboljeg glumca u dramskoj seriji nadmeću se Sterling K. Brown (“This Is Us”), Jonathan Majors (“Lovecraft Country”), Josh O’Connor (“Kruna”), Regé-Jean Page (“Bridgerton”), Billy Porter (“Pose”) i Matthew Rhys (“Perry Mason”). Za najbolju glumicu u istoj kategoriji nominirane su Uzo Aduba (“In Treatment”), Olivia Colman i Emma Corrin, obje za uloge u "Kruni", Elisabeth Moss iz "Sluškinjine priče" , Mj Rodriguez (“Pose”) i Jurnee Smollett (“Lovecraft Country”).

Photo: Pr/Hoću knjigu

Komentari 0