Life&style

Plavuše su inteligentnije od crnki i brineta!

Nedavno provedeno američko istraživanje otkrilo je ono što nam je još davno pokazala Elle Woods u filmu „Plavuša s Harvarda“: plavuše su pametnije!

To je, naime, rezultat istraživanja Sveučilišta Ohio State, jednog od 20 najboljih u SAD-u te među 100 sveučilišta na svijetu… Dakle, ne bismo smjele sumnjati u rezultate! 

Podaci potiču još iz istraživanja koje je započelo 70-ih godina prošlog stoljeća. Tada su se sakupljale karakteristike od 11.000 Amerikanaca u dobi od 14 do 21 godine, a sada je te sve podatke dr. Jay Zagorsky, voditelj istraživanja, detaljnije istraživao. U okviru dugotrajnog istraživanja provodili su se testovi inteligencije, ali se i bilježila prirodna boja kose ispitanika. Kad se uzmu svi podaci u obzir, plavuše imaju u prosjeku kvocijent inteligencije (IQ) od 103,2, a brinete „samo“ 102,7. Što se tiče IQ-a, crvenokose i crnokose imaju 101,2 odnosno 100.5, također manje od plavuša. 

Možda vas zanima Imaš li ovih 8 osobina, inteligentnija si od prosjeka Rubrika Life&style Life&style

Dakle, ispada da plavuše nisu toliko glupe kao što se priča – naprotiv! Razmisli o tome kad sljedeći puta pričaš neki „masni“ vic o plavušama… 

Možda vas zanima Znanstveno dokazano: Lijenost je znak inteligencije Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram/Nives Celzijus

Komentari 0