Life&style

Planirajte pravo vrijeme u danu za beauty rutine

Tijelo ima određeni ritam ujutro, a sasvim drugačiji navečer. Treba odabrati pravi trenutak za određeni tretman

Kada je riječ o ljepoti, sve počinje dobrim planiranjem. Potrebno je odrediti nekoliko koraka i pronaći vrijeme za njegu i uživanje. Drugim riječima, treba odabrati savršen trenutak kako bi, primjerice, depilacija ili bilo koji drugi tretman dali najbolje rezultate.

Zapravo, od trenutka kada se probudite, do trenutka kada idete u krevet, trebate izbjegavati pogrešne kombinacije, na primjer, čupanje obrva i gledanje TV-a. Stanice imaju određeni ritam kada se probudite, a sasvim drugačiji kasno navečer. Zato se vaša beauty rutina treba kretati oko tih promjena koje su prilagođene potrebama vašeg tijela.

Morate stvorite vlastite navike, kojima ćete uspješno njegovati tijelo bez osjećaja velikog pritiska.

Korak 1

Jutarnje tuširanje je ključna točka cijelog dana, čak i neovisno od higijenskih faktora. Prije prve jutarnje kave, prvo se istuširajte, ne previše vrućom vodom i odaberite gel za tuširanje. On ima tonik efekt, a kada kapi vode dođu u dodir s tijelom, stimuliraju cirkulaciju tijela, koje se na taj način budi i počinje brže funkcionirati. Navečer je najbolja opcija duga kupka, jer opušta i relaksira poslije napornog radnog dana. Nekoliko puta tjedno priuštite sebi piling ili masažu. Ako ste u mogućnosti, ujutro idite u teretanu jer tijelo tada ima energije da se "troši", a poslije jutarnje vježbe bit ćete puni elana i aktivniji cijelog dana.

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images Korak 2

Poslije tuša dolazi krema, jer koža tada zadržava najviše vlage, budući da su pore otvorene i koža losion može lakše upiti. Kremu uvijek nanosite na prosušenu, ali ne potpuno suhu kožu. Ako koristite anticelulitni losion, nanesite ga i pričekajte dvije-tri minute, pa ponovno nanesite običan losion. Na isti način nanosite i kremu za lice, s malom razlikom - koristite proizvod s SPF faktorom.

Korak 3

Čupanje obrva može biti prilično teška stvar. Najbolje je čupati obrve ujutro, poslije tuširanja, jer je koža tada mekša, a pore su otvorene.

Korak 4

Obloga za oči je četvrti korak rituala. Vašim očima treba oko sat vremena relaksacije poslije ustajanja, jer mogu biti prilično natečene. Kako biste potaknuli cirkulaciju krvi u području oko očiju, hladna voda nije dovoljna. Nanesite obloge, primjerice, vrećice čaja ili poseban proizvod na bazi ekstrakta krastavca ili citrusa. Ako je riječ o oblogama, držite ih prvo u frižideru i onda ih na nekoliko minuta stavite na oči.

Korak 5

Podloga daje licu prirodan izgled, a treba se nanositi oko deset minuta poslije tuširanja i nakon nanošenja hidratantne kreme. U tom vremenskom razdoblju, prirodna ulja iz kože dolaze na površinu, pa podloga može nanijeti ravnomjerno i dati licu nježan i gladak izgled. Birajte prozračne proizvode, tekuće teksture.

Korak 6

I parfem je važan dio dnevne rutine. Najveća greška koju možete učiniti je da ga nanesete direktno na odjeću. Parfem treba nanositi prije oblačenja. Stavite ga na unutarnju stranu zgloba i lakta i iza ušiju.

Korak 7

Noćna krema, anti-age proizvodi i preparati protiv akni najbolje djeluju preko noći. Nanesite ih između 21 i 22 sata, jer stanice kože tada bolje odgovaraju na ovu vrstu stimulansa. Temperatura tijela preko noći se diže, a pore se šire, pa će ovakvi tretmani biti efikasniji.

Photo: Guliver Image/Getty Images

Komentari 0