Life&style

Pitaš se što nas još čeka u budućnosti? Možda imamo odgovor

Oduvijek se pitamo što nam budućnost donosi i kako će izgledati život za nekoliko desetljeća. U ljudskoj je prirodi da smo po tom pitanju znatiželjni, ali postoji li način da zaista saznamo odgovore?

Čini se da dgovore na to možda ima hrvatski znanstvenik, Igor Rudan, čiju je stručnost potvrdilo i britansko Kraljevsko društvo. Rudan u svojoj četvrtoj knjizi popularnoznanstvene Tetralogije o 21. stoljeću, "Očekujući vatre", donosi svoja razmišljanja o budućnosti koja je pred nama te napretku, ali i o izazovima koje bi nam ostatak stoljeća mogao donijeti. 

Povrh toga, Rudan analizira održivost postojećih trendova i vjerojatna ograničenja koja će se s vremenom pokazati te izdvaja najznačajnije napretke i promjene u ljudskom životu diljem svijeta. Ako te zanima ova tematika i želiš saznati neka razmišljanja našeg znanstvenika o ovoj temi, osim u tiskanom izdanju, "Očekujući vatre" možeš preuzeti kao audioknjigu u domaćoj aplikaciji Book&Zvook, koja omogućava slušanje knjiga na hrvatskom jeziku. U njihovoj audioteci pronaći ćeš i druge popularne i klasične naslove u izvedbi najboljih domaćih glumaca, a biblioteka stalno raste. 

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Preuzmi knjigu besplatno

Sve ljubitelje audioknjiga i Rudanovih naslova očekuje primamljiva ponuda. Naime, prije nekoliko mjeseci Huawei je u Hrvatskoj predstavio svoje premium bežične slušalice FreeBuds Pro. Kako bi podržao domaći projekt Book&Zvook, svim korisnicima koji kupe slušalice FreeBuds Pro do kraja godine ili isteka zaliha, Huawei daruje audioknjigu "Očekujući vatre". 

Kako bi preuzela audioknjigu, najprije trebaš preuzeti aplikaciju Book&Zvook iz trgovine AppGallery i registrirati se sa svojom email adresom. Nakon toga u postavkama trebaš odabrati "Iskoristi promo kod“ te unijeti serijski broj svojih novih bežičnih slušalica FreeBuds Pro (nalazi se na pakiranju). Knjiga "Očekujući vatre" dočekat će te u tvojoj audioteci u aplikaciji. 

„Čitati Rudana u bilo koje vrijeme, a pogotovo danas, predstavlja terapiju provjerenim i utemeljenim činjenicama. Slušati naše knjige u vrhunskoj i inovativnoj reprodukciji najveći je kompliment našem nastojanju da nam knjige dobro zvuče“, ističu Ljubica Letinić i Lana Deban, autorice projekta Book&Zvook.

Dobivaš i tri mjeseca besplatne glazbe

Osim suradnje s domaćim Book&Zvookom, Huawei je za korisnike trgovine AppGallery osigurao tri mjeseca besplatnoga korištenja glazbenog servisa Deezer Premium. Sve što korisnici trebaju učiniti je preuzeti aplikaciju iz AppGallery trgovine, odabrati izbornik „Pokloni“, gdje će pronaći Deezer Premium dar i preuzeti besplatni kod koji mogu iskoristiti u aplikaciji. Cijeli proces objašnjen je u videu, ponuda vrijedi za nove korisnike, a moguće ju je iskoristiti do kraja godine ili do isteka zaliha.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Inteligentne slušalice

FreeBuds Pro su Huaweijeve prve istinske bežične stereo (TWS) slušalice na svijetu koje podržavaju inteligentno dinamičko poništavanje šuma. Zahvaljujući hardverski i softverski integriranom rješenju, nove TWS slušalice inteligentno prepoznaju vrstu ambijentalne buke na temelju neposrednog okruženja korisnika i prebacuju se između tri profila - General, Cozy i Ultimate, kako bi pružile optimalne performanse pri uklanjanju buke. Slušalice mogu otkloniti buku do 40 dB, a dvostruka veza s pametnim sustavima Android, iOS i Windows znači da korisnici mogu neometano prelaziti s jednog uređaja na drugi upravljanjem gestama. Slušalice Premium Huawei FreeBuds Pro dolaze po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1499 kn, a moguće ih je pronaći kod prodajnih partnera.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Osim vrhunskih pametnih slušalica FreeBuds Pro i FreeLace Pro, Huaweijevim su korisnicima na domaćem tržištu dostupni i mnogi drugi napredni uređaji. U ponudi prodajnih partnera mogu se pronaći i vrhunski povoljni pametni telefon P Smart 2021 te pametni satovi s pregršt funkcija Watch GT 2 Pro i Watch Fit. Također, ove godine kompanija je zaokružila svoj hardverski ekosustav u Hrvatskoj predstavljanjem MateBook serije prijenosnika koje odlikuju iznimne performanse i izdržljiva baterija, a nedavno je na globalnoj razini predstavljena i nova serija pametnih telefona Mate 40.

Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0