Lifestyle 13084 prikaza 18. travnja 2019.

Pisanice kao posute šljokicama: trik je u tome da jaja kuhaš u vinu

youtube screenshot/ How 2 Bake It.

  • Sviđaju nam se pisanice originalna izgleda, a ovo je najnoviji trik za njihovo bojenje
  • Za ideju koju ti donosimo neće ti biti potrebno puno vremena, ali ni novca
  • Kristalići iz vina dat će tvojoj pisanici poseban izgled koji će te oduševiti
Možda vas zanima... Ovo moraš znati: 7 načina kako da ne dobiješ šlaufić oko struka Rubrika Lifestyle Lifestyle

Svi smo u pripremama uskršnjeg stola pa neće biti viška ni koja nova ideja za ukrašavanje pisanica. Načina je stvarno puno, no tko ima vremena za postupke koji dugo traju, a neki klasični načini su nam, možda, s godinama dosadili. Zato...

Bojenje jaja u vinu odlična je ideja za one koje žele drukčije pisanice, bez da potroše puno vremena i napora. Pribor: samo hladno vino. Jaja stavi u posudu te dodaj hladno vino po izboru (crno ili bijelo) te kuhaj dok vino ne zavrije i zatim ostavi još 5 minuta da se kuha. Skuhana jaja ostavi da odstoje u zdjeli s vinom u kojoj su se kuhala barem osam sati, a možeš i preko noći. U tom periodu na njima će se pojaviti vinski kamen koji će ljuski dati svjetlucavi sjaj kao da je jaje prekriveno šljokicama.

Možda vas zanima... Bijele traperice: 5 outfita koji će te uvjeriti da ih se isplati imati u ormaru Rubrika Moda Moda

Iduće jutro ili nakon osam sati, stavi jaja da se osuše na krpi i spremna su za slaganje u košaricu ili što god si s njima planirala. Nećeš ih morati dodatno mazati uljima za sjaj jer bit će lijepa i svjetlucava sama po sebi. 

Možda vas zanima... Cvjetni uzorak: složili smo 4 odlična stajlinga u kojima glavnu riječ imaju - cvjetići Rubrika Moda Moda

Jaja kuhana u crnom vinu imat će osim 'šljokica' i lijepu tamno crvenu boju, dok ćeš onima koja se kuhaju u bijelom vinu morati dodati umjetnu boju. I to ovako: nakon što su se skuhala, vinu dodaj boju za jaja pa neka odleže u toj mješavni osam sati ili preko noći.

Komentari 0