Life&style

Pisanice kao posute šljokicama: Postoji dobar trik kojim ćeš dobiti ovakav svjetlucavi efekt

  • Uvijek nam se sviđaju pisanice originalna izgleda, a ovo je doista zgodan trik za njihovo bojenje
  • Za ideju koju ti donosimo neće ti biti potrebno puno vremena, ali ni novca
  • Kristalići iz vina dat će tvojoj pisanici poseban izgled koji će oduševiti tebe ali i tvoje bližnje

Svi smo u završnim pripremama uskršnjeg stola pa neće biti viška ni koja "last minute" ideja za ukrašavanje pisanica. Načina je stvarno puno, no tko ima vremena za postupke koji dugo traju, a neki klasični načini su nam, možda, s godinama dosadili. Zato...

Bojenje jaja u vinu odlična je ideja za one koje žele drukčije pisanice, bez da potroše puno vremena i napora.

Pribor: samo hladno vino. Jaja stavi u posudu te dodaj hladno vino po izboru (crno ili bijelo) te kuhaj dok vino ne zavrije i zatim ostavi još 5 minuta da se kuha. Skuhana jaja ostavi da odstoje u zdjeli s vinom u kojoj su se kuhala barem osam sati, a možeš i preko noći. U tom periodu na njima će se pojaviti vinski kamen koji će ljuski dati svjetlucavi sjaj kao da je jaje prekriveno šljokicama.

 

 

Nakon osam sati stavi jaja da se osuše na krpi i spremna su za slaganje u košaricu ili što god si s njima planirala. Nećeš ih morati dodatno mazati uljima za sjaj jer bit će lijepa i svjetlucava sama po sebi. 

 

Jaja kuhana u crnom vinu imat će osim 'šljokica' i lijepu tamno crvenu boju, dok ćeš onima koja se kuhaju u bijelom vinu morati dodati umjetnu boju. I to ovako: nakon što su se skuhala, vinu dodaj boju za jaja pa neka odleže u toj mješavni osam sati ili preko noći.

Photo: miss7

Komentari 0