Life&style

Pilingom pripremite kožu za sunčanje

Piling omogućuje da naša kože izgleda najbolje što može. Pomoću blagotvornih granula uklanja mrtve stanice, daje koži sjajan i zdrav izgled, a istovremeno pomaže da apsorpcija hranjivih tvari iz mlijeka i losiona za tijelo bude što bolja i učinkovitija. Jedna od najvažnijih priprema kože za ljeto, sunce i more je upravo korištenje pilinga.

 | Autor:

Nakon kupanja i tuširanja nanošenjem mlijeka ili losiona za tijelo samo površno hranite svoju kožu. Upravo temeljiti piling omogućava dobro prodiranje njegujućih proizvoda u kožu, čime omogućavate da koža bolje upija proizvode. Također, upotreba pilinga prije i za vrijeme ljeta je najbolji način da postignete ujednačeno tamnjenje, paralelno koristeći kreme sa zaštitnim faktorom prije samog sunčanja.

Savjetujemo da piling tijela radite jednom do dva puta tjedno. Na taj način će vam koža čitavo vrijeme biti meka, ali nikako nemojte zaboraviti na dodatnu hidratantnu njegu. Postoje pilinzi sa sitnim, srednjim i velikim granulama. Sitne granule su namijenjene nježnoj koži lica, vrata, dekoltea i ramena, srednje granule se koriste na bedrima, donjem dijelu leđa te nadlakticama i podlakticama, a velike tj. Grube granula za koljena, laktove, pete i mjesta gdje je koža tvrđa i grublja.

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Na vama je izbor želite li koristiti piling iz trgovine ili onaj iz kućne radinosti. Piling nježno umasirajte u kožu te isperite mlakom vodom, nakon čega slijedi hidratacija. Jednako tako, piling vam može pomoći i s problemima uraslih dlačica nakon depilacije. Posebice nakon grubih pilinga obavezno dobro hidratizirajte kožu i spremni ste za sunčanje i dobivanje lijepe i tamne puti.

Zabluda je da se nakon što dobijete osunčani ten, uz piling skida brončana put. Dapače, kako bi održali zdravu kožu i sjaj za lice odaberite nježni piling. Nakon sunčanja idealni su oni koji se nanose poput maske. Za tijelo je bolji piling koji sadrži eterična ulja jer ona ne isušuju kožu i dodatno joj omogućuju elastičnost.

U galeriji pogledajte proizvode iz ponude hrvatskih trgovina s punim cijenama...

Photo: None

Komentari 0