Life&style

Pilatesom do savršeno vitkih nogu

Dok god imamo višak masnih naslaga, teško je postići vitke mišiće. No, ponekad čak i kad smo u formi, mišići nemaju željeni oblik...

Da se razumijemo – u činjenici da nemate vretenaste mišiće nema apsolutno ništa loše. Svako fit tjielo je lijepo zato što je čvrsto, okretno i snažno. Ipak, ako se već bavite sportom, svakodnevno odvajate vrijeme za rad na svojoj fizionomiji i regulirate svoju prehranu, zašto ne biste imali fit tijelo kakvo priželjkujete?

Rješenje je pilates. Pilates kao disciplinu u ranom 20. stoljeću izumio je Nijemac Joseph Pilates, a cilj ovog načina vježbanja je da se uspostavi savršena kontrola nad svojim tijelom kroz jačanje mišića korištenjem otpora vlastitog tijela. Procjenjuje se da se pilatesom danas bavi čak 11 milijuna ljudi, što ovaj način oblikovanja tijela čini izrazito popularnom disciplinom – i to ne bez razloga.

 | Autor: Instagram/Nives Celzijus Instagram/Nives Celzijus Pilates zahtijeva kontrolu, koncentraciju, preciznost pokreta. Disanje je kontrolirano, a svi pokreti izvode se koristeći stegnute trbušne mišiće koji služe kao tzv. powerhouse – centar tijela koji, ako je jak, pruža temelj i osovinu svih pokreta u pilatesu.

Photo: Getty Images

Komentari 0