Life&style

Pickbox NOW je složio zanimljiv popis inspirativnih filmova za ispraćaj stare godine

  • Teme odabranih filmova su ljubav, strast, zajedništvo i ostvarenje životnih snova
  • Na streaming servisu Pickbox NOW se mogu gledati filmovi, serije i dokumentarci holivudske i europske produkcije
  • Ovih pet odličnih filmova se neće tako lako naći u mainstream filmskim maratonima te ih baš zato treba pogledati

Za sve koji odluče 2023. godinu dočekati u mirnom okruženju toplog doma, ali i oporaviti se od slavlja idućeg dana, streaming-servis Pickbox NOW ima pregršt zanimljivih, zabavnih i inspirativnih filmova.

Ledenjak (Glacier, 2021.)

Okarakteriziran kao znanstvenofantastična drama, švedski film Glacier vrti se oko dviju osoba koje su zaglavile u karanteni u hotelu tijekom smrtonosne pandemije. Fizički kontakt znači smrt, potrebna je potpuna izolacija. Ipak, u ljudskoj je prirodi tražiti zajedništvo. Što se dogodi kada morate birati između ljubavi i života?

Višestruki sarkazmi (Multiple sarcasms, 2010.)

Gabriel Richmond obiteljski je čovjek s vrlo dobro plaćenim poslom. U posljednje vrijeme, međutim, uporno izbjegava svoje obveze, kako kod kuće tako i na poslu. Tijekom introspekcije Gabriel odluči napisati kazališnu predstavu o svom životu i životu svoje obitelji. Cilj mu je biti što je moguće iskreniji, a proces se pokaže terapeutskim jer usput razmišlja o svojim životnim odlukama i razmatra kako bi živio život da ga može ponoviti. U trenutku kada Gabrielova predstava napokon počinje poprimati konkretan oblik, život mu se počne raspadati.

Niotkuda (From nowhere, 2016.)

Američki dramski film From Nowhere vrti se oko trojice srednjoškolca kojima prijeti deportacija. Sva trojica primljena su u SAD s punom dokumentacijom, što znači da je sve trebalo biti u redu što se tiče imigracije. Nažalost, iz niza razloga moraju sucu dokazati da ne bi trebali biti deportirani. Sva su tri učenika vrlo talentirana i darovita i SAD ih ne bi trebao htjeti izgubiti. Imaju vještog odvjetnika koji radi bez naknade, ali za svakoga od njih ovo će biti teška borba. 

Slatkice (Sugar, 2016.)

Ovaj američki glazbeni film vrti se oko Leslie koju glumi fantastična Alice Ripley, dobitnica nagrade Tony. Leslie je kućanica i profesorica klavira koja ima više od 50 godina te odlučuje slijediti svoj životni san da postane rock and roll pjevačica. Njezina odluka nimalo ne veseli njezina supruga političara i njezinu kćer koja se sprema krenuti na faks.

Svjetioničar (The lightkeepers, 2009.)

Smješten u 1912. godinu na Cape Cod, ovaj neobični film prati svjetioničara Setha (Richard Dreyfuss) koji se odrekao bilo kakva odnosa sa ženama. Planove mu pomrse dvije zgodne dame koje se preko ljeta dosele u obližnju kolibu. Nostalgično i romantično!
Provedite ugodnu večer uz odlične filmove, a Pickbox NOW želi vam sretnu Novu godinu!


 

Photo: Promo

Komentari 0