Life&style

Petrinja, Glina, Sisak... znajte da srce cijele Hrvatske kuca danas za vas!

  • Područje Petrinje iza podneva pogodio novi, razorni potres magnitude od 6,2 Richtera
  • Jedan od najjačih potresa u povijesti Hrvatske osjetio se u cijeloj zemlji, ali i u drugim državama pa čak i Češkoj
  • Danas je Petrinja praktički porušena, ima poginulih, ozlijeđenih....

Katastrofalan potres, jedan od najgorih u povijesti na ovom području, pogodio je područje Petrinje i Siska. Silovita trešnja, maginutde 6,2 po Richteru, urušila je brojne kuće ponajprije u Petrinji, a zatim i Glini, Sisku i cijelom tom području. Današnji potres bio je daleko razorniji od prethodnog, a nažalost, uz ogromnu materijalnu štetu, stradali su i ljudi. Gradonačelnik Darinko Dumbović potvrdio nam je da je u potresu u Petrinji poginulo dijete, ima ozljeđenih... 

Razornu moć današnjeg potresa teško je zamisliti s udaljenosti od makar samo 50 kilometara, koliko je od epicentra udaljen Zagreb čiji su stanovnici mahom današnji potres doživjeli jačim i dužim od onog koji ih je i same pogodio proljetos. Stanje u gradovima najpogođenijima potresom je jako loše, ovaj i inače siromašan, raseljen, često i zaobilažen kraj i slike koje stižu djeluje katastrofično.

Sve službe daju sve od sebe, liječnici, policija, mobilizirana je vojska...Mnogi su Hrvati odmah ponudili pomoć, a brojni su krenuli prema Petrinji pomoći koliko mogu. A srca nas ostalih danas i u teškim danima koji slijede kucat će za Petrinjce, Sisčane, Glinjane i sve druge ljude tog kraja koji ovu tragediju proživljavaju.

UŽIVO IZ PETRINJE:

Photo: Pixsell/ Slaven Branislav Babic

Komentari 0