Life&style

Pet ponešto drugačijih romantičnih destinacija za tebe i tvog dragog

Gradovi poznati po svojem snažnom romantičnom duhu – Venecija, Pariz, Firenca, Santorini i Rim nameću se kao najpopularnije destinacije za zaljubljene parove. No, zašto se ne biste ove godine uputili u malo drugačijem pravcu?

Evo pregleda nekih od nepravedno zaboravljenih destinacija koje svojim šarmom i jedinstvenom pričom pružaju drugačiju romantičnu atmosferu.

Mont Saint-Michel, Francuska

Čudesan Mont Saint-Michel je otok u Normandiji koji se nalazi svega 600 metara od kopna. Jedna je od prvih građevina stavljenih na popis UNESCO Svjetske baštine još 1979. godine. Osim po svojoj ljepoti, ovo je mjesto specifično po još nečemu. Ovdje se mogu primijetiti najveće razlike u razini mora tijekom plime i oseke u Europi, a dosežu čak 15 metara. Posjetite ga navečer i prošećite vijugavim ulicama otoka slušajući krikove galeba i zvuk valova kako se razbijaju o stijene.

 | Autor:

Cinque Terre, Italija

Cinque Terre obuhvaća pet sela na strmoj obali Italije - Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza i Monterosso. Ova pitoreskna naselja svojim živopisnim bojama, prekrasnom arhitekturom i surovim pejzažem oslikavaju pravi duh Italije. Ako se ikad nauživate boja i krajolika ovog mjesta, zabavu možete potražiti u vožnji kajakima istražujući brojne okolne špilje ili šećući nizom treking staza.

 | Autor:

Moskva, Rusija

Glavni grad Rusije je jedan od onih gradova koje biste mogli opetovano istraživati uzevši u obzir što sve ima za ponuditi. Ova gigantska metropola se doista odlikuje specifičnom poetskom atmosferom, predivnom ruskom arhitekturom i brojnim znamenitostima.

 | Autor:

Edinburgh, Škotska

Glavni grad Škotske svojom ljepotom i iznimnom kulturnom baštinom ostavlja bez daha. Ovo je grad kojeg je najljepše istraživati pješice, a pritom će vas nagraditi veličanstvenim prizorima na čak 4.500 zaštićenih škotskih nacionalnih spomenika. Nakon šetnje okrijepite se odličnom nacionalnom kuhinjom, ali i kapljicom škotskog viskija.

 | Autor:

Bruges, Belgija

Bruges se često naziva "srednjovjekovnom bajkom" okruženom prekrasnim kanalima, moćnim vrbama, starim mostovima i elegantnim zgradama. Možda se čini previše turistički, ali najbolji način za istraživanje grada je putem broda kako biste uspjeli vidjeti brojne detalje koji bi inače ostali nezapaženi. Srednjovjekovnom arhitekturom trga dominira simbol Brugesa - Belfort - zvonik iz 13. stoljeća koji i danas ima 47 zvona.

 | Autor:

Prepustite se uživanju i zaboravite na vrijeme

Idealan suputnik na odabrano putovanje, osim vašeg partnera, je svakako i HUAWEI WATCH GT 2, koji vas na putovanju može pratiti radom i do čak dva tjedna, pružajući nadzor otkucaja srca, podsjetnike na dolazne pozive, normalno aktivirane funkcije praćenja spavanja, Bluetooth pozive i funkcije produkcije glazbe aktivirane do 30 minuta, te funkcije vježbanja aktivirane do 90 minuta tjedno. Osim toga, Huawei je za Dan zaljubljenih osmislio posebnu ponudu pa je Watch GT 2 do 21. veljače moguće nabaviti uz 10 posto popusta, a za dva kupljena sata dobiva se dodatnih 50 posto popusta. Detaljnije informacije o ponudi potražite na ovoj web stranici.

 | Autor:

 

Photo: None

Komentari 0