Life&style
Paul Mescal

Paul Mescal stvarno je svestran: u sljedećoj ulozi bit će ne Hamlet nego Shakespeare

  • Paul Mescal glumit će mladog Shakespearea u filmskoj adaptaciji Hamneta, gdje će glumiti uz Jessie Buckley
  • Hamnet je izmišljeni prikaz smrti Shakespeareova sina, koji služi kao pozadina za Hamletovo stvaranje
  • Talentirani mladi glumac tako je svom životopisu dodao još jedan impresivan projekt, a Mescal ima druge uzbudljive uloge na horizontu, uključujući filmove 'Gladijator 2' i 'Merrily We Roll Along'

Posljednjih nekoliko godina bile su impresivne za Paula Mescala i izgleda da će se njegov uspješan niz fenomenalnih uloga samo nastaviti. Mescal će glumiti mladog Shakespearea u nadolazećoj filmskoj adaptaciji 'Hamneta' redateljice Chloé Zhao. Glumac je o ulozi i svom uzbuđenju zbog toga progovorio u nedavnom intervjuu.

Trenutačno se malo zna o 'Hamnetu', premda će Mescal glumiti uz Jessie Buckley ('Mračna kći', 'I'm Thinking of Ending Things'). Buckley će glumiti Agnes Shakespeare, suprugu proslavljenog dramatičara. Već sam taj duo je impresivan, a posebno kad se zna i da film režira dobitnica Oscara Zhao.

Evo što je Mescal rekao o ulozi i radu sa Zhao: „Ta knjiga, 'Hamnet', jednostavno je moćna. Jedva čekam. Kad bih mlađoj verziji sebe rekao da će se ovo snimati ove godine, ne bih vjerovao. S Jessie sam radio na filmu 'Mračna kći', ali nikada nismo tako blisko dijelili ekran ili radni proces. Mislim da je jedna od današnjih velikanki. A Chloé je netko s kim jedva čekam surađivati, kao i ući u glave svih tih likova.“

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Collider (@collider)

Radnja filma 'Hamnet'

'Hamnet' se temelji na istoimenom romanu autorice Maggie O'Farrell iz 2020. To je izmišljena priča o sinu Agnes i Williama Shakespearea, Hamnetu. Tuga je glavna tema romana, pošto prati iskustva i emocije roditelja nakon Hamnetove smrti u dobi od 11 godina 1596. godine. 

Možda vas zanima Najbolji prijatelji ponovno rade zajedno: Ben Affleck i Matt Damon snimaju krimi triler za Netflix Rubrika Stars Stars

Ova priča služi kao pozadina za stvaranje jednog od Shakespeareovih najozloglašenijih djela, Hamleta. Scenska verzija romana premijerno je izvedena prošle godine u 'Royal Shakespeare Company'.

Paul Mescal kao hollywoodska superzvijezda

Mescal je status superzvijezde stekao prošle godine nakon svog golemog zaokreta u redateljskom debiju Charlotte Wells, 'Aftersun'. Za ovu ulogu je Mescal nominiran za Oscara za najboljeg glumca. Njegov dugometražni debi dogodio se u Gyllenhaalovom filmu 'Mračna kći'. Mescal je također glumio uz Daisy Edgar-Jones u miniseriji 'Normal People'. Njegove najnoviji hitovi uključuju filmove 'Foe' i 'All of Us Strangers' iz 2023. godine. 

 | Autor: Searchlight Pictures Searchlight Pictures Foto. Searchlight pictures, Paul Mescal

'Hamnet' nije jedini uzbudljiv projekt koji Mescal ima na horizontu. Prošle godine je najavljeno da će glumiti u dugo očekivanom 'Gladijatoru 2' Ridleya Scotta, i to Luciusa, sina od Maximusa (Russella Crowea). Mescal je također dobio glavnu ulogu Franklina Sheparda u adaptaciji Richarda Linklatera, 'Merrily We Roll Along'. Ovaj će projekt još dosta vremena zaokupljati Mescala, jer će se snimati tijekom 20 godina.

Blake Lively Možda vas zanima U kina stiže ekranizacija hit knjige 'It Ends With Us' s Blake Lively u glavnoj ulozi Rubrika Life&style Life&style
Photo: Searchlight Pictures

Komentari 0