Life&style
Kineski par ponovno se sastao sa svojim sinom 14 godina nakon što je mališan otet u dobi od 4 godine

Par se ponovno sastao sa sinom, 14 godina nakon što je mališan otet u dobi od 4 godine

  • Kineski par Sun Haiyang i njegova supruga Peng Siying konačno su se ponovno našli sa svojim sinom na srceparajućoj ceremoniji nakon 14 godina
  • Sun Zhuo, danas 18-godišnjak, otet je 2007. kada je imao 4 godine u kineskom gradu Shenzhenu
  • Njegov nestanak i očeva potraga nadahnuli su kineski film iz 2014. godine pod nazivom „Najdraži“, u režiji Petera Chana, a u kojem glumi Zhao Wei

„Nakon 14 godina i 57 dana, on je za glavu viši od svoje majke“, napisao je Sun Haiyang na kineskoj društvenoj mreži Weibo nakon otkrića, gdje je njegovo korisničko ime „Sun Haiyang u potrazi za sinom“.

„Donio nam je lokalne specijalitete odakle sada živi. On je Sun Zhuo kojeg smo svi tražili svih ovih godina.“

Što se dogodilo Sun Zhuou?

Sun Zhuoa je oteo muškarac kad je ovaj bio u dobi od 4 godine i igrao se ispred svoje obiteljske kuće. Navodi se da je namamljen pomoću igračke. Njegovi su roditelji tijekom godina intenzivno tragali za svojim sinom. Išli su tako daleko da su prodali svoje posjede kako bi prikupili sredstva za potragu te ponudili nagrade ljudima s informacijama o svom sinu.

Sun Haiyang je svoj život posvetio potrazi za sinom.

Otac je prodavaonicu pečenih lepinja u Shenzhenu, koju je par vodio, nazvao: „Prodavaonica u kojoj tražim svog sina“, a na natpisnoj ploči objavio je fotografije svog sina i otmičara.

Nakon što je pronašao sina, Sun Haiyang je izrazio svoju radost: „Tako sam sretan što sam konačno pronašao svog sina. Bio sam na toliko mjesta tražeći ga u proteklih 14 godina. Nisam mogao dobro spavati i uvijek sam bio zabrinut za njega. Prije ceremonije okupljanja mogao sam ga se sjetiti samo kao četverogodišnjaka.“

Haiyang je pomogao drugim roditeljima u sličnim situacijama i podijelio svoje iskustvo sa svima: „Tijekom proteklih 14 godina provjeravao sam svaki trag koji mi je netko dao. Ponekad bih se razočarao da me nekoliko dana ne bi nazvali. Bio sam sretan čak i kad su me zvali lažljivci i rekli da će razmijeniti tragove za nagradu. Barem mi je to davalo tračak nade.“

Sun Zhuov navodni otmičar je uhićen.

Policija je upotrijebila tehnologiju prepoznavanja lica kako bi im pomogla identificirati osumnjičenog po imenu Wu, koji je sada pritvoren zbog sumnje u Zhuovu otmicu. Tada je navodno prodan paru koji ga je odgojio, ali se i dobro ponašao prema njemu. Posvojitelj i majka pušteni su na slobodu do suđenja.

Tinejdžer je navodno odlučio ostati sa svojim posvojiteljima, jer su ga oni tako dugo odgajali, a on nije bio svjestan svoje prave loze.

via GIPHY

Otmica Sun Zhuoa dio je velikog problema u Kini.

Film o njegovom nestanku prikazao je važna i zastrašujuća pitanja otmice djece i trgovine ljudima koja su proizašla iz „politike jednog djeteta“ u Kini. Politika jednog djeteta u Kini stvorena je kako bi se smanjio broj stanovnika u zemlji i više nije na snazi, međutim, izazvala je mnoge probleme.

Prema politici jednog djeteta, mnogi su parovi morali proći kroz ozbiljne posljedice ako majka rodi drugo dijete, poput plaćanja kazne ili prisiljavanja na pobačaj prije no što se to dogodi. U mnogim ruralnim zajednicama u Kini dječaci se smatraju jedinim hraniteljima obitelji pa preferiraju dječake, a ne djevojčice. To je često navelo mnoge ljude da daju djevojčice na posvajanje i bili su spremni platiti velike iznose za dječake, koji su postali žrtve trgovine ljudima. 

Photo: YouTube

Komentari 0