Life&style 01. ožujka 2017.

Pamtimo ih svi: Ovo su najpoznatije vjenčanice svih vremena

Davor Puklavec/ Pixsell.

Tko se ne sjeća šlepa na haljini princeze Diane ili ružičaste vjenčanice Gwen Stefani? Otkrijte tko se još našao na listi najboljih

Neke su dugačke, a neke jako kratke, neke su raskošne, a neke skromne, neke su tradicionalne, a neke posve nove, svježe i neobične.. Bez obzira na njihov stil,sve ih pamtimo, možda zato što su ih nosile neke od najvećih modnih ikona, a možda jer su nas jednostavno oduševile. Ovo su najpoznatije vjenčanice svih vremena:

Princeza Diana

 | Autor: Anwar Hussein/Press Association/PIXSELL Anwar Hussein/Press Association/PIXSELL

Lady Di sudbonosno da princu Charlesu izrekla je u vjenčanici dizajnera Davida i Elizabeth Emanuel, u srpnju 1981. godine. Haljina sa šlepom dugačkim sedam metara (koji je i najduži u povijesti kraljevskih vjenčanja) i cijenom od oko 9000 funti, odnosno gotovo 80.000 kuna, ovo je definitivno jedna od najpoznatijih vjenčanica svih vremena. 

Kate Middleton

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

I odabranica srca princa Williama, sina princeze Diane, svojom vjenčanicom ušla je u povijest. Nakon što su tijekom zaruka ime dizajnera  držali u strogoj tajnosti, na dan vjenčanja otkrili su kako je za prekrasnu haljinu zaslužna modna kuća Alexander McQueen.

Grace Kelly

 | Autor: Wenn Wenn

Haljinu koju je Grace Kelly nosila na svom vjenčanju s princom Reinerom, u travnju 1956. dizajnirala je filmska kostimografkinja Helen Rose. Izrada haljine trajala je šest tjedana, a bila je načinjena od 23 metra svile, s ružičastom čipkom i biserima.

Jacqueline Kennedy

 | Autor: Splash Splash

Njujorška dizajnerica Ann Lowe zaslužna je za vjenčanicu koju je Jackie nosila kad se udala za Johna F. Kennedyja. Mladenka je look upotpunila bijelim rukavicama i velom.

Victoria Beckham

 | Autor: verawang.com verawang.com

Gospođa Beckham igrala je na sigurno i odabrala vjenčanicu jedne od omiljenih dizajnerica mladenki diljem svijeta - Vere Wang. David i Victorija vjenčali su se u srpnju 1999. godine, a nakon ceremonije presvukli su se u usklađene ljubičaste outfite.

Alicia Keys

 | Autor: verawang.com verawang.com

Veri Wang vjerovala je i Alicia Keys, koja je u svilenoj vjenčanici boje slonovače izgledala poput božice.

Gwen Stefani

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

John Galliano zaslužan je za ružičastu vjenčanicu u kojoj je Gwen Stefani 2002. godine izrekla sudbonosno da Gavinu Rossdaleu. Nakon vjenčanja, Gwen je haljinu donirala muzeju.

Angelina Jolie 

 | Autor: Wenn Wenn

Unatoč "svježem" razvodu, ovu haljinu morali smo spomenuti. Glumica je dizajn vjenčanice prepustila svojoj djeci, koji su svojim crtežima ukrasili haljinu dizajnerske kuće Versace.

Kim Kardashian

 

Mr. & Mrs. Kanye West

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Tada 33-godišnja mladenka Kim, stupila je u brak s Kanyeom westom u Givenchy Haute Couture haljini po mjeri, koju je dizajnirao sam Riccardo Tisci.

Solange Knowles

 | Autor: @ www.splashnews.com @ www.splashnews.com

Lista ne bi bila potpuna bez neobične mladenke Solange, koja nije ni nosila haljinu, već kombinezon, a mladenci su na vjenčanje došli biciklom. Za ceremoniju se Solange ipak presvukla u haljinu iz kolekcije Humberto Leon for Kenzo.

Više ideja za vjenčanice potraži ovdje, a cijeli specijal posvećen vjenčanjima pročitaj ovjde. 

Komentari 0