Life&style

Pametna boca za vodu koja će se pobrinuti da budeš dovoljno hidratizirana

  • Hidratacija nam je prijeko potrebna za optimalno zdravlje i mladolikost
  • Svi znamo o pravilu o unosu osam čaša vode dnevno u organizam, iako često na to zaboravimo uslijed užurbanog načina života
  • Srećom, sada uz sebe možeš imati Bellabeat Spring pametnu bocu za vodu koja će te sama podjećati kada i koliko vode trebaš popiti

Bez vode naš organizam ne može funkcionirati jer ona sudjeluje u gotovo svim metaboličkim procesima. Prenosi hranjive supstance, pročišćava (pomaže u uklanjanju toksina), razgrađuje, zasićuje i smanjuje osjećaj gladi. Posebno blagotvoran učinak ima na kožu: čisti je, masira, učvršćuje i tonira, opušta te pospješuje dinamiku obnove stanica. Voda je pokazala brojne pozitivne učinke u liječenju različitih kožnih oboljenja, osobito kod težih kroničnih bolesti, gdje su zabilježeni čudesni rezultati. Stoga je hidratacija prijeko potrebna za naše optimalno zdravlje i što ljepši izgled. Čak i po preporukama WHO-a i Povjerenstva za promicanje pravilne prehrane RH, dnevno je potrebno popiti najmanje 8 čaša vode.

Izvor zdravlja i ljepote

I dok zimi uglavnom svi manje konzumiramo vodu, proljeće je vrijeme kada naša koža traži nadoknadu hidratacije i novu rutinu njege. Uostalom, o opasnosti nedovoljnog unosa vode u organizam najbolje govori činjenica da gubitkom tekućine od samo 2 posto dolazi do osjetnog pada životnih potencijala i osjećaja općeg umora

 | Autor: PR/Nina Badrić PR/Nina Badrić Poslovna žena s Bellabeat Spring bocom

Stres, prehrana, UV zrake

Postoji nekoliko faktora koji uzrokuju gubitak vode u koži, a među najznačajnijima su starenje i gubitak estrogena te štetan utjecaj okoliša, ponajprije UV zračenje. Nedostaje li tkivu vode, ono počinje slabiti, a s njime slabe i vlakna kolagena i elastina, pa koža gubi napetost i elastičnost, postaje mlohava, naborana i beživotna. Čak i ako se držiš "svetog pravila" o osam čaša vode dnevno, koža zahtjeva i alternativne načine unosa vode, preko kozmetičkih proizvoda koji dodatno hidratiziraju.

Boca koja će brinuti da piješ dovoljno vode

 | Autor: PR/Nina Badrić PR/Nina Badrić Bellabeat Spring pametna boca za vodu

Bellabeat Spring pametna boca za vodu dizajnirana je da ti pomogne da hidratacija postane dio tvoje svakodnevne rutine i dio tvojeg načina života. Jer koliko puta prilikom prenatrpanog rasporeda zaboraviš popiti dovoljno vode. Uz ovu bocu to se neće događati jer je uvijek možeš imati uz sebe, na svome radnom stolu ili ponijeti u prirodu. Pametna boca Spring pomoću aplikacije izračunati će tvoje potrebe za dnevnim unosom vode, pratiti svaki tvoj gutljaj i podsjetiti te da ostaneš stalno hidratizirana. Bežično se povezuje s mobilnom aplikacijom jednostavnim pokretom protresanja. Izrađena je od materijala bez BPA. Borosilikatno staklo osigurava čistoću okusa vode i čini ga laganim za nošenje, bez obzira kamo krenula.

Dehidriranost organizma i alternativa vodi

U trenutku kada osjetimo žeđ već smo lagano dehidrirani. Stoga je rješenje piti vodu u malim količinama tijekom cijeloga dana. Danas su nam na raspolaganju osim mineralne, izvorske i stolne vode i razni biljni čajevi, juhe, prirodni voćni sokovi te aromatizirane vode kao najbolje varijante zaslađenih napitaka. Dnevnom unosu vode pridonose i namirnice s visokim udjelom vode, a takvim "režimom" učinit ćeš čuda ne samo za izgled kože nego i ako želiš smanjiti tjelesnu težinu. 

 | Autor: PR/Nina Badrić PR/Nina Badrić Bellabeat Spring pametna boca za vodu u prirodi

Prirodni ovlaživači u kremama

Sve više kozmetičkih kuća u preparate stavlja prirodne ovlaživače kože kao što su alge, liposomi, ceramidi i esencijalne masne kiseline. Potonje opskrbljuju kožu vodom i ublažavaju crvenilo i nadraženu kožu, osobito kod akni i različitih kožnih ekcema. Sve se više pažnje posvećuje i ulozi antioksidansa poput vitamina C i E koji štite kožu od utjecaja slobodnih radikala, a vitamin E ujedno sprječava i nastanak sunčanih pjega, štiti kožu od isušivanja i nastanka bora, a za to je vrlo važno da nam koža ostane hidratizirana.

Photo: PR/Nina Badrić

Komentari 0