Life&style

Ovu tetovažu ponovno želi sve više žena, no danas izgleda potpuno drugačije nego prije 20-ak godina

  • Baš kao što su posljednjih godina tetovaže na zapešću postale silno popularne, nekada prije jako su popularne bile one na dnu leđa
  • Nove generacije ponovno su njima očarane pa im popularnost ponovno raste, na što ukazuju i Google pretraživanja koja su za ovakve tetovaže porasla za nemalih 140%
  • No, za razliku od tetovaža milenijalki, one koje tetoviraju pripadnice generacije Z značajno su drugačije

Za razliku od mnogih žena iz moje generacije, tetovirala se nisam još u tinejdžerskim godinama, iako sam oduvijek priželjkivala jednu. Daleko od toga da mi ju je itko branio, jednstavno sam htjela vidjeti hoće li želja i dalje biti prisutna i kada budem nešto odraslija. Na pragu 30., kada sam shvatila da ne samo da je i dalje prisutna, već štoviše još jača no prije, napravila sam svoju prvu i jedinu, kakvu sam oduvijek htjela - na zapešću ruke. 

 | Autor: Instagram @le_pandemonium Instagram @le_pandemonium Foto: Instagram @le_pandemonium

Baš kao što su posljednjih godina tetovaže na zapešću postale silno popularne, nekada prije, dok se tetoviralo mnoštvo cura iz moje generacije, jako su popularne bile one na dnu leđa. Nerijetko su u pitanju bili razni plemenski motivi koji su zavodljivo provirivali iznad ruba traperica s niskim strukom, a velika je vjerojatnost da je u njihovom rastu popularnosti ulogu odigrala i Britney Spears kojoj se baš takva mogla vidjeti u spotu njezinog velikog hita 'I'm a Slave 4 U'.

Možda vas zanima Tattoo artistica Barbara otkrila nam je kakve tetovaže Hrvati najviše traže i tko bolje podnosi bol Rubrika Life&style Life&style

I dok su mnoge djevojke u odraslijim godinama požalile što su tetovirale pogrdno nazvanu 'tramp stamp', nerijetko zbog nimalo laskavih mizoginih asocijacija koje su budile, a kojima i duguju ime, nove generacije ponovno su njima očarane pa im popularnost ponovno raste, na što ukazuju i Google pretraživanja koja su za ovakve tetovaže porasla za nemalih 140%.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dee (@inkbyguidebird)

No, za razliku od tetovaža milenijalki, one koje tetoviraju pripadnice generacije Z značajno su drugačije. U posljednje vrijeme najčešće se biraju natpisi, ispisani elegantnim tankim linijama, kao dio ogromnog i šireg trenda iz svijeta tetovaža. I ni traga negativnim konotacijama, današnje iteracije vrlo su ohrabrujuće i osnažujuće, te je u njih utkano puno osobnosti. Delikatno razvučene fraze tetovirane najtanjim iglama izgledaju vrlo profinjeno i lagano, ali sigurno postaju svojevrsni klasik našeg vremena.

Slatke su, nježne i ženstvene te super laskaju tijelu, poput trajnog komada nakita dodaju šarm odjevnim kombinacijama i daju ženama na osobnosti, a fenomenološki se odlično uklapaju u neustrašivi stav generacije Z prema samoizražavanju. Dok su milenijalke manje ili više uzimale ka srcu to kako je netko tumačio njihove tetovaže (ali i brojne druge postupke), generaciju Z ni najmanje nije briga što bilo tko ima za reći o njima. Ove laskave tetovaže su u vremenu generacije Z one izgubile sve  loše konotacije koje smo mi nešto stariji s njima nekada povezivali. I silno nas to raduje!

Možda vas zanima Ordinary proizvod za samo 10 eura savršen je za sve koji ne žele (ili si ne mogu priuštiti) filere u usnama Rubrika Beauty Beauty
Photo: Instagram @inkbykarla
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Opa