Life&style

Ovo su sastojci koje trebate tražiti u proizvodima za kosu

U moru proizvoda i preparata za njegu kose ponekad se stvarno teško snaći. Vjerojatno ste već čuli da je prirodna kozmetika novi veliki hit, počeli ste je koristiti i sami, no koji sastojci iz prirode imaju najbolji učinak? Napravili smo istraživanje za vas te smo izdvojili šest ulja, minerala i biljaka koje trebate potražiti u šamponima, regeneratorima i maskama za prirodnu transformaciju vaše kose. Uz to, izdvojili smo i proizvode koji ih sadrže, a sve ih možete pronaći u dm-u ili na dm online shopu.

1. Ružmarin

Omiljeni začin odličan je za one koje muči gubitak kose. Istraživanja su dokazala da ružmarin podržava rast novih vlasi, a uz to je nježan prema tjemenu.

Gdje ga pronaći: alverde Šampon protiv peruti, Herbal Balance šampon za masnu kosu i vlasište, Fitoval šampon protiv ispadanja kose

2. Glina

Možda ste navikli na glinu u maskama za lice, no i dalje vam je čudno stavljati je u kosu. Nemojte oklijevati jer će manja količina gline vašoj kosi osigurati volumen i savršene valove.

Gdje je pronaći: taft Modelirajuća glina za kosu, sapunoteka Kruti šampon za masnu kosu, L'Oréal Extraordinary Clay šampon za masno vlasište i suhe vrhove

3. Med

Ovaj čudotvorni sastojak na vašoj će kosi pronaći oštećene dijelove te ih hidratizirati i nahraniti, bez osjećaja slijepljenosti.

Gdje ga pronaći: Botanic Therapy Restoring krema za kosu 3 u 1, Garnier Honey & Propolis šampon za vrlo oštećenu kosu, organic shop Maska za kosu Avocado & Honey

4. Kokosovo ulje

Upravo ovo ulje dokazano najbolje prodire u kosu i čini je snažnijom izvana i iznutra. Također, pruža odličnu zaštita prilikom sušenja i četkanja koji dodatno oštećuju kosu.

Gdje ga pronaći: Love Beauty and Planet šampon za kosu – kokosovo ulje i ylang ylang, Balea ulje za kosu – kokosovo ulje, L'Oréal Extraordinary Oil šampon za kosu Fine Coconut Oil

5. Maslinovo ulje

Ne treba vam samo u kuhinji, već i u kupaonici jer je maslinovo ulje vrlo slično sebumu koji stvara naše tjeme. Zato ga ono može nadoknaditi kod suhe i oštećene kose.

Gdje ga pronaći: Botanic Therapy Olive Mythique regenerator za kosu, Nature Box šampon s maslinovim uljem

6. Ulje avokada

Dobro je za lice, a dobro je i za kosu. Ulje avokada odličan je izvor vitamina B i E, a savršeno je za suhu kosu jer joj vraća snagu i sjaj.

Gdje ga pronaći: alverde Repair ulje za kosu – avokado i shea maslac, Aussie SOS Supercharged maska za kosu

I ne zaboravite ponijeti svoju karticu dm active beauty jer kupnjom 2 ili više proizvoda za njegu kose ostvarujete 15x više bodova!

 

Photo: dm.hr