Life&style

Nova slatka ponuda u gradu: sladoled od limete i strawbery cheesecake kava

Vrući dani vratili su sladolede u slastičarnice, a nova sezona donijela je i nove zanimljive okuse. Kako sladoleda, tako sladolednih napitaka ili kombinacija kolača i sladoleda. A ovdje su i "stare zvijezde" koje obožavamo već godinama

Uživaš u sladoledima (i kolačima), ali voliš se i odmaknuti od tipičnih čokolada-vanilija kombinacija? Donosimo stoga presjek slatke ponude našeg glavnog grada. Ima tu novih okusa sladoleda, kombinacija sladoleda i kolača, prefinih sladolednih napitaka.

 

Objavu dijeli Amélie (@amelie_slastice)

Amelie slastice - sladoledna pita
Na tri lokacije u Zagrebu slatkoljupci mogu uživati u Amelie slasticama. Ova slatka adresa u ponudi ima odličnu kombinaciju sladolednog kupa - sladoled u kombinaciji s pitom, s dodatkom šumskog voća koji je na vrhu posipan crumbleom. Ima li što bolje od sladoledne pite?

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka

Orijent - novi okus sladoleda: limeta i meringa
Tradicionalna zagrebačka slastičarna ima novi sladoledni okus - Key Lime Pie. Riječ je o okusu koji je mješavina limete, meringe i graham keksa. Ova fina slastica sigurno će razveseliti sve ljubitelje sladoleda koji više uživaju u kiselkastim okusima. Uostalom, što osvježava bolje od limete? Aha, znamo! Sladoled od limete...

Cookie Factory: provjereni igrač, sladoled od kikiriki maslaca i džema
Sinonim za najbolju kombinaciju sladoleda i kolača. Doista, nije još prošetao Tkalčićevom ulicom, a da nije zastao i odabrao nešto iz  prefine Cookie Factory ponude po uzoru na američko slastičarstvo? Ove sezone i dalje uživamo u sladolednom okusu maslac od kikirikija i džem. Ovo je već popularan sladoled, a oni koji ovdje dolaze ga najčešće kombiniraju s browniejem.

Meet Mia: stigli su Mijini prvi ekleri
Uvijek u korak s trendovima, slastičarnica Meet Mia bira najbolje od svjetskog slastičarstva i rekreira na sebi svojstven način. Tako su slavne francuske eklere prije tri tjedna prvi put predstavili svojim kupcima koji su se oduševili. U ponudi je nekoliko vrsta eklera: tiramisu, mascarpone, macaron, te u kombinaciji s orašastim plodovima, šumskim voćem i kokosom.

 | Autor: Facebook/Predrag Suka Facebook/Predrag Suka Velvet: novi slatki meni, jagode vladaju 
Slavni lokal u Dežmanovom prolazu zahvaljujući kreativcu Saši Šekoranji svake sezone zablista posebnim ugođajem. Tako je ovo proljeće u Velvetu obilježeno novim slatkim menijem. Iz ponude se ističe kolač od zobenih pahuljica, mascarponea, šumskog voća i jagoda. Sigurni smo kako će zaljubljenici u jagode ovaj kolač proglasiti omiljenom proljetno/ljetnom slasticom.

Možda vas zanima Kaktus-kolač: slastičarski hit koji osvaja Rubrika Life&style Life&style
 

Objavu dijeli Kim's Coffee (@kims.coffee)

Kim`s Coffee: tri nova okusa kave, od strawbery cheesecake nadalje
Obožavamo ovaj mali lokal koji nudi najmaštovitije napitke. Zaboravi na Starbucks, ovi kofeinski napici domaćeg potpisa su deset puta bolji. U novosezonskoj ponudi su predstavili čak tri nova okusa - Oreo strawberry cheesecake, salted caramel pretzel & cinnamon crunch frappuccino.

Photo: Pinterest/AlbionFit

Komentari 0