Life&style 14. siječnja 2022.

Ovo je prvi video na YouTubeu s više od 10 milijardi pregleda, sigurno ne bi nikad pogodila koji je

Unsplash - NordWood Themes.
  • YouTube je dobio svoj prvi video s više od 10 milijardi pregleda!
  • Oko 200 videa na glazbenoj i video platformi ima više od milijardu pregleda, no ovaj broj dosad nije postigao nitko
  • Riječ je o jednom videu za koji si sigurno čula i dobro mu znaš melodiju!

YouTube sada službeno ima prvi video koji je pregledan 10 milijardi puta! Tu brojku nije dosad uspio postići niti jedan od oko 200 videa koji su premašili milijardu pregleda.

A najgledaniji ( a time i najslušaniji) je video ove glazbene i video platforme - "Baby Shark". Prvi najbliži video ima čak 2 milijarde i 200 milijuna pregleda manje.

Budući da na svijetu ima nešto manje od osam milijardi ljudi, to znači da je svaka osoba na Zemlji mogla pogledati video jednom i još bi ostale dvije milijarde pregleda viška, ako ćemo se poigrati hipotetskim primjerima i brojkama.

Možda vas zanima... Prije točno 15 godina objavljen je prvi YouTube video, traje 18 sekundi, a danas ima 90 milijuna pregleda Rubrika Life&style Life&style

"Baby Shark" je objavljen 2016. godine i prvi je kojem je uspjelo postići ovoliki broj pregleda. Ova simpatična pjesma i presladak video za djecu u gotovo dvije godine prikupio je dvije milijarde pregleda, a nakon još dvije, dakle 2020. godine, postao je nagledaniji video na YouTubeu s više od sedam milijardi pregleda.

Objavio ga je brend Pinkfong koji je u sastavu južnokorejske edukacijske tvrtke SmartStudy koja posluje od 2010. godine. Nakon što je video bio objavljen tri godine i postigao izniman broj pregleda, izvršni voditelj Bin Jeong rekao je da nisu očekivali toliku popularnost. "Oni koji uspiju, uspiju na svoj način", mudro je zaključio.

Možda vas zanima... Najgledaniji video na Instagramu je... Rubrika Video Video

A među skupinom videa koji su ostvarili više od milijardu pregleda od svoje objave našli su se i onaj južnokorejske pop senzacije Psy i njegovog hita "Gangnam Style" koji se nalazi na 11. poziciji najgledanijih, s četiri milijarde i 300 milijuna pregleda. U prvih deset nalazi se šest videa sa sadržajem za djecu.

Ovo je samo jedan od dokaza da koliko je god teško doći do vrha, još se teže na njemu i zadržati. Sve se mijenja!
 

Komentari 0