Life&style

Ovo je najluksuzniji Big Mac - zašto košta 69 kuna?

Službeni naziv je McDonald's Next, a neslužbeni - najluksuzniji McDonald's restoran na svijetu

Još od 1955. godine zaljubljenici u fast food posjećuju prodajna mjesta McDonald'sa diljem svijeta, no samo je jedan McDonalds's Next. Ideja o novom, luksuznom lancu franšize McDonald's krenula je još 2017. godine, a za sada je otvorena samo jedna takva poslovnica i to u Hong Kongu. Ne brini se, novi cool McDonald's nema drastično različit meni od postojećeg, samo je lagano - poboljšan. No, krenimo malo od uređenja restorana Next. Već si naviknula jelo naručivati i plaćati preko touch screena, a na isti način se naručuje jelo i u Nextu, samo su aparati po cijelom restoranu, kao i automati sa slavinama - više se ne mora otići na toalet zbog pranja ruku. Također, jedna lijepa novost, točnije luksuz: dostupan je i pravi pravcati pribor za jelo.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Naravno, za gospodu koja vole McDonald's je i logo izmijenjen; umjesto klasičnog žuto-crvenog on je sada crno-bijeli, a i svjetlost u restoranu je puno blaža nego u tipičnim "mekićima". 

Ako je ovo najluksuzniji McDonald's na svijetu, očekuješ malo više cijene. Recimo cijena menija koji se sastoji od klasičnog burgera ali s dodatkom karameliziranog luka, grilanog ananasa i umaka od tartufa, klasičnog pomfrita i kave s mlijekom uz dodatak slane karamele košta malo manje od 60 kuna, ili 8.92 $.

Poboljšani Big Mac u koji idu pekarsko pecivo, odrezak od angus govedine, karamelizirani luk, mozzarella, umak od tartufa uz klasične priloge - rajčicu, sir, kečap i zelenu salatu košta 69 kuna (10.67 $). Samo da podsjetimo - klasičan Big Mac u našim restoranima košta 21 kunu!

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Što se tiče ostatka menija, uz klasične kečape, majoneze i tartar, u McDonald's Nextu je dostupan i umak od tartufa, a nisu rijetki niti umaci od kvinoje. Meso je svježe, što se može vidjeti jer po prvi put njihovi kuhari peku u otvorenoj kuhinji. Uvedeni su i bar sa salatama te posebna kavana s premium kavama. Ako si mislila da kvinoju nikad nećeš vidjeti u McDonald'su, prevarila si se. Ona je regularan dodatak ostatku jela, kao što je matcha kava dio klasičnog doručka. Deserti dolaze u najrazličitijim oblicama, a najviše nas je oduševio Shake shake pomfrit. Otvoriš vrećicu pomfrita, istreseš dodatke iz manjih priloženih vrećica (u kojima su najčešće mljeveni čili i različite vrste soli), zatvoriš vrećicu, protreseš i - imaš svoj personalizirani pomfrit netipičnog okusa! Kako to sve izgleda in real life, pogledaj u videu...

Photo: instagram @janko_popovic_volaric

Komentari 0