Life&style

Ovo je najljepše cvijeće zbog kojeg će se svi diviti blagdanskom stolu, pronađi svoju savršenu kombinaciju

  • Uskršnje blagdanske dekoracije prepune su simbolike, a često im volimo dodati i cvijeće kao simbol buđenja novog života
  • Srećom, proljeće na izbor stavlja zaista predivne primjerke koji se mogu izvrsno uklopiti u naš uskršnji dekor
  • Tratinčice, gardenije, ljiljani, zumbuli…pronađi svoj savršen cvijet kojim ćeš uveseliti atmosferu ove nedjelje

Proljeće je stiglo i na sve načine se trudi unijeti razonodu i veselje nakon monotone zime. Jedan od najljepših pokušaja je i predivno raznobojno cvijeće kojim posebno volimo ukrasiti i naše stolove, baš u vrijeme velikog blagdana – Uskrsa. Sigurno smo da si već promislila uskršnju dekoraciju koju neizostavno čine obojana jaja, zečići, pokoje pile…Mnogi će u svoje domove unijeti i grane pune pupoljaka koji će svojim skorašnjim cvatom simbolizirati ponovno buđenje. No, sigurno ima mjesta za još neki od ovih predivnih proljetnih cvjetova kojima možeš ukrastiti svj blagdanski stol ili kutak, a možda ih i odnijeti obitelji dok im dolaziš na blagdanski ručak…

Možda vas zanima 4 stvari koje će začiniti tvoju proslavu Uskrsa Rubrika Life&style Life&style

Gerber

Gerberi dolaze u raznim veličinama, oblicima i zaista mnoštvu boja što ih čini idealnim za dekoriranje blagdanskog stola. Kako možeš birati između ružičaste narančaste, bijele losos ili žute boje, moguće ih je prilagoditi svome zamišljenom blagdanskom dekoru. Podrijetlom iz Južne Afrike ovaj cvijet razvedrit će svaki prostor i atmosferu učiniti još opuštenijom i veselijom. 

Gardenija

Nježni cvijet sa jednim od najkarakternijih mirisa nipošto neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Ako svom prostoru osim vizualne ugode koju donose ovi bijeli cvjetovi želiš dodati i mirisnu notu, idealan je izbor za tebe. Ima tamne zelene listove, a postavi je u prostor bez izravne sunčeve svjetlosti. Čak I ako se ne primijeti na prvu, svojim mirisom će upozoriti da je prisutna u prostoru. 

Uskršnji ljiljan

Veliki bijeli cvjetovi ljiljana u obliku trube ispuštaju jedan od najopojnijih mirisa. Jako efektan cvijet, inače japanski domorodac, izvrstan je za nadopunjavanje buketa s drugim vrstama cvijeća I bilja. Možeš ga nabaviti i u tegli koju zatim postavi na izvor jake svjetlosti uz izbjegavanje propuha. Simboliziraju čistoću, a prema kršćanskoj legendi ljiljani su niknuli na mjestu gdje su Isusove suze i znoj kapali u posljednjim trenucima života. 

Brzi uskrsni recept: Slatki zečevi od lisnatog tijesta će ti ispasti savršeno

Ciklame

Jedan od najomiljenijih proljetnih cvjetova sigurno su ciklame koje lako možemo nabaviti u pregršt nijansi ružičaste, crvene, bijele... Ako si svoj dom odlučila dekorirati ovim upečatljivim cvatom, imaj na umu da biljka treba jaku svjetlost i vlagu,  a najviše voli temperature oko 15 do 20 stupnjeva. Nažalost, nakon što završe s cvatnjom vrlo često više nikada ne procvjetaju pa u njihovoj ljepoti uživaj dok možeš. 

Tulipani

Među prvim vjesnicima proljeća ove ponosne glave cvjetova mnogima su najdraži ukras i ne mogu ga se zasiti cijele sezone. Jednostavni, nježni i efektni dolaze u zaista mnoštvo boja i nenametljivo osvježavaju prostor. Pri kupnji radije odaberi tulipane uskih pupoljaka jer će jako brzo otvoriti u tvom domu. Neki savjetuju i dijagonalno podrezivanje stabljike kako bi trajali što duže. 

Zumbul

Vrlo karakterističan i opojan miris zumbula neće oduševiti svakoga. No, tko uživa u ovom prekrasnom cvijeću svojim izborom dat će vrlo jak pečat prostoriji. Rastu iz lukovice koju možeš čuvati godinama i na proljeće uvijek iznova uživati u grozdu cvjetova. Obično dolaze  u ljubičastoj, ružičastoj i bijeloj boji. 

Neobičan uskrsni recept: Hoćeš li se odvažiti pripremiti Monkey bread, ukusni kruh s cimetom i šećerom?

Narcisi

Ovaj jarko žut ili bijeli cvijet simbolizira novi život i nadu, a svojom upornošću ponekad se može probiti i ispod nanosa snijega. Kod kuće njegov cvat može potrajati tjedan ili dva ako raste iz lukovice. Prekrasan i efektan buket narcisa ne može biti očitiji simbol proljeća ali i ljepši podsjetnik na ponovno buđenje života. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by YOLKE (@yolkegirl)

Koji je tebi najdraži proljetni cvijet?

Photo: Instagram/(@miennes.home

Komentari 0