Life&style
Druga sezona serije 'The Bear'

Ovo je 10 najboljih serija do sada u 2023. godini, savršen su izbor za ljetno filmsko opuštanje

  • Od serije 'The Bear' pa do 'Nasljeđa', ova je televizijska godina itekako plodna te je iznjedrila nekoliko televizijskih remek djela 
  • Dosad imamo više od šest mjeseci sjajnih serija koje se emitiraju na uslugama kao što su Netflix, Disney+, Max i Hulu
  • Napravili smo popis od 10 najboljih serija ove godine (dosad!), ali neke su već ušle među najbolje u posljednjem desetljeću
  • Pročitaj više: Kolovoz pred televizorom neće biti dosadan, ovo su najbolji filmovi i serije koje nam uskoro stižu

Prošlo je više od pola 2023. godine pa je sada dobro vrijeme za razmišljanje o onome što se sve dogodilo do sada i čemu se moramo veseliti u nastavku. U svijetu zabave to znači da već imamo više od šest mjeseci sjajnih serija koje se emitiraju na streaming uslugama kao što su Netflix, Disney+, Max i Hulu. Od nevjerojatnih završnih sezona serija kao što je 'Nasljeđe' pa do druge sezone modernog klasika kao što je 'The Bear', napravili smo listu od 10 najboljih serija u 2023. godini dosad. 

'The Last of Us'

Od prve epizode ove nevjerojatne adaptacije videoigre, obožavatelji su znali da će 'The Last of Us' biti sjajna serija postapokaliptičnog žanra koju ćemo pamtiti godinama. Prateći putovanje Joela i Ellie dok se zbližavaju dok lutaju u potrazi za lijekom, dvoje naizgled malodušnih pojedinaca stvaraju neraskidivu vezu koja će postati važnija od opstanka čovječanstva. Druga sezona neće izaći neko vrijeme zbog štrajka scenarista i glumaca, ali ova prva sezona dobra je i za ponovno gledanje za ljubitelje tematike zombija. U glavnim ulogama su Pedro Pascal i Bella Ramsey,

'Jury Duty' 

Vjerojatno najveća originalna serija koju je ikada izdao Amazon Freevee, 'Jury Duty', ultimativna je zabava. Ronald Gladden dobrodušni je porotnik koji misli da je među hrpom čudnih kolega koji su također pozvani da služe svoju građansku dužnost. A zapravo su glumci plaćeni da se pretvaraju da su porotnici te nastaju razne lude akcije. James Marsden je izvanredan kao jedini lik u seriji za kojeg Gladden zna da je glumac. 

'Konzultant' 

Ovu originalnu serija od Amazona Primea su fanovi s veseljem iščekivali jer je dobitnik Oscara Christoph Waltz prešao na TV. Waltz glumi moćnog, jezivog savjetnika za tvrtku za video igre koji se misteriozno zanima za svakodnevne operacije zaposlenika nakon ubojstva njihovog prethodnog šefa. Radnja ponekad malo pođe po zlu, ali ovo je sjajna žanrovska mješavina sa zvjezdanim glavnim ulogama. Waltz će uvijek privući tvoju pažnju zadivljujućom pojavnošću na ekranu, a u seriji još briljiraju Nat Wolff i Brittany O'Grady.

'The Mandalorian' 

Ratovi zvijezda su se polako pretvorili u priču orijentiranu više na TV nego na film, a to se gotovo u potpunosti može zahvaliti fantastičnom 'Mandalorianu'. U glavnoj ulozi je Pedro Pascal kao lovac na glave koji otkriva stvorenje po imenu Grogu i počinje se brinuti za njega. Ova originalna serija Disneyja+ jedna je od najvećih atrakcija u današnjem streamingu. U trećoj sezoni dvojac se ponovno okupio nakon što su se razišli na kraju druge sezone zbog Groguove jedi obuke. Četvrta sezona još nema datum izlaska.

'Yellowjackets'

Nadahnuta serijama i knjigama kao što su 'Lost' i 'Gospodar muha', ova serija Showtimea bila je jedna od najboljih novih serija 2021. godine, a njezina druga sezona bila je vrhunac u 2023. 'Yellowjackets' koristi jedinstvenu paralelnu vremensku crtu za prikaz ključnih točaka u životima ženskog nogometnog tima. Jedan zaplet prati skupinu u 1996. kada se sruše u planine i prisiljeni su upotrijebiti svoju snalažljivost kako bi preživjeli prije nego što umru od gladi. Drugi zaplet prati nekoliko ključnih članova tima u 2021. godini, prateći traumu i dramu njihovih života nakon užasnih događaja. Dvije se priče besprijekorno isprepliću za nevjerojatno i uzbudljivo iskustvo gledanja.

'The Bear'

FX-ovo kulinarsko remek djelo o kojem se puno pričalo vjerojatno je još bolje u svojoj drugoj sezoni. Jeremy Allen White postao je definitivno jedan od najboljih glumaca danas na TV-u. Glumi Carmy Berzatta, glavnog kuhara bratova restorana. Kada Carmy odluči pokrenuti novu karijeru s novcem preostalim od bratove smrti, drugi kuhari i zaposlenici restorana saznaju puno više o sebi nego što su ikada mogli zamisliti. 'The Bear' je s pravom komedija/drama ovog ljeta.

'Nasljeđe'

Odluka kreatora Jesseja Armstronga da završi svoju satiričnu analizu jedne nevjerojatno bogate obitelji nakon samo četiri sezone bila je šokantna za fanove, ali završila je trijumfalno kako se i moglo očekivati. 'Nasljeđe' je serija koja se može gledati usputno i produbljeno, a u njoj se i dalje uživa. Toliko je karakternih likova, a sadržaj je toliko bogat da seriju treba njegovati generacijama. Nema puno serija koje su se spojile u kombinaciju smijeha i trenutaka koji potiču na razmišljanje poput ove.

'Silo'

Rebecca Ferguson ističe se u ovoj znanstvenofantastičnoj seriji koja se prikazuje na Apple TV+. 'Silo' je podzemna nirvana za one koji su preživjeli u distopijskoj budućnosti, ali serija polako i sigurno otkriva što se skriva iza fasade spokoja za koju likovi misle da je idealna. 'Silo' je san ljubitelja znanstvene fantastike, s puno sočnih postapokaliptičnih elemenata i fascinantnih likova. 

'BEEF'

Kako nešto tako uobičajeno kao što je nesreća na cesti može iznjedriti cijelu sezonu serije? Pa, lako je kad imaš Stevena Yeuna i Ali Wong. Serija pokazuje razmirice dvije odrasle osobe pune sličnog bijesa čiji emocionalno uznemireni ispadi zbog vožnje simboliziraju mikrokozmos njihove svakodnevne bijede. Teme depresije, tjeskobe, danka kapitalizma i očekivanja u vezi s uspjehom azijskih Amerikanaca uključene su u ovu seriju.

'Sretni Hank'

Bob Odenkirk brzo se vratio u glumačko sedlo nakon svoje uloge u 'Nazovi Saula' u seriji koja mu je definirala karijeru. Sada glumi  smiješnog profesora koji doživljava kaotičnu krizu srednjih godina. Hank se pretvara u jednog od najotkvačenijih ljudi na koledžu na kojem predaje. Jednom riječju: Izvrsno! 

Photo: FX

Komentari 0