Life&style

Ovim trikom lako ćeš zagladiti ružne ispucale nabore na tenisicama pa će izgledati kao nove

  • Na gotovo svakim se tenisicama između prstiju i rista s vremenom stvoreružni ispucani nabori
  • Nastaju na mjestu gdje se stopalo savija dok hodamo i nema načina da to spriječimo
  • Ali ima načina da stvar popravimo, uz pomoć čarape, vruće vode i glačala!

Naravno da bismo svi žljeli da nam nove tenisice što duže izgledaju kao nove. No, na žalost ne postoji način da spriječiš da s gornje strane blizu vrha, točnije tamo gdje se tenisica prirodno savija dok hodamo ne stvore ružni, ispucani nabori. Šteta, jer tenisice više neće izgledati tako lijepo. Kako od tenisica ne odustajemo ni zimi, veseli nas što postoji jednostavan način koji bi mogao pomoći da izravnaš, odnosno zagladiš ove nabore. Pa će tenisice ponovno izgledati kao nove ili barem bolje uščuvane.

Možda vas zanima Često ih svojatamo, ali znaš li odakle zapravo potječu ćufte? Rubrika Life&style Life&style

Kako nastaju ovi nabori?

Odgovor je vrlo jednostavan i logičan. Materijal od kojih je većina tenisica napravljena je prilično krut i nefleksibilan. Što znači kad kreneš hodati u svojim novim i divno glatkim tenisicama iz dućana materijal, koža ili imitacija kože, mora se prilagoditi pokretu tvojih stopala. Svaki puta kad malo odigneš petu i težinu preneseš na prste, materijal se na tom mjestu presavije i nabora. S vremenom nabori ostanu trajno vidljivi čak i ispucali s čime sigurno nisi oduševljena. Srećom, evo trika kako da popraviš (ili točnije, izgladiš) stvar.

 | Autor: miss7 miss7

Što ti sve treba?

Pa, osim tvojih starih tenisica trebaju ti čarape, komad pamučne tkanine, glačalo za rublje i vruća voda. Prvo, naguraj u vrh tenisica čarape, nekoliko njih (ili neku drugu tkaninu, novinski papir...). Treba ih tako čvrsto nagurati unutra da se nabori na tenisicama izravnaju. Provjera: kad prstom izvana pritisneš tenisice ne daju se stisnuti.

A sad... glačanje

Zatim uzmi još jednu čarapu ili neku drugu pamučnu tkaninu, natopi je vrućom vodom, no ne tako da sve curi iz nje. Vlažnu čarapu stavi preko nabora na tenisici pa pažljivo zagrijanim glačalom prelazi preko čarape. Nemoj predugo pritiskati da ne spališ tenisicu; odiži glačalo svako toliko da se malo ohladi i da vidiš kako posao napreduje. Glačaj dok se nabori potpuno ne izravnaju.  Zadovoljna?

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE":

Photo: Instagram@llifeisapigsty

Komentari 0