Life&style

Ovih navodnih 7 slabosti čine nas simpatičnima

Postoje stvari koje su nama samima neshvatljivo neugodne – a na druge ljude te „nemile“ navike djeluju sasvim drugačije

Postoje neka uvriježena pravila ponašanja i neke navike koje su naizgled „iritantne i neprihvatljive“. Međutim, postoje i neke koje su – usprkos tome što su na „listi nepoželjnih“ – zapravo sasvim simpatične. Donosimo neke od njih… 

1. Nekontrolirano plakanje

Svejedno je li riječ o srceparajućim filmovima, video radcima sa slatkim macama i štencima: neki ljudi jednostavno ne mogu kontrolirati suze. Međutim, ta „slabost“ pokazivanja osjećaja pred drugima zapravo djeluje ljudima oko nas najčešće nevjerojatno simpatično. 

2. (Histerično) životno veselje 

Glasni i srčani erupcija emocija i nekontrolirani smijeh u bezbroj prilika nešto je što nama samima može (poslije, naravno) stvarati osjećaj nelagode. „Jesam li jako urlala? Jesu li svi malo prije buljili u mene? Sigurno misle da nisam sva svoja!“ Istina je sasvim suprotna – radost prema životu je nešto prekrasno, a glasan i grlen smijeh jako zarazan. Koji puta ljudima nije smiješno ono čemu se ti smiješ već se smiju zato ŠTO se ti smiješ. 

3. Smotanost 

Da, i mi same bismo najradije propale u zemlju kad se po deseti puta spotaknemo preko iste stepenice ili se zabijemo u staklena vrata na poslu. Ali, bez brige – mnogi smatraju „glavu u oblacima“ - ponašanje slatkim. 

Možda vas zanima Što sve žene rade, a ne bi ni mrtve priznale? Rubrika Life&style Life&style

4. Glasno jedenje

Takozvano „veselo jedenje“ (lijepo rečeno) koje uključuje puno zvukova, stalno cmoktanje, mrmljanje „Mhmm, tako je dobro“ i općenito govorenje s ustima punima hrane je nepristojno, naučila nas je mama. I neke ljude izluđuje, a drugi pak smatraju kako je slatko kad netko tako iskreno uživa u jelu. 

5. Nedosljednost 

Prekinuti dijetu nakon prvog dana, nikad više ne otići u teretanu nakon dva treninga i potom još popiti tri piva – primijeti se da previše voliš život, jer se ne možeš odreći svih lijepih stvari koje nudi. To je simpatično – doduše, jedino ako ne pretjeruješ. 

Možda vas zanima Ove naše „mane“ muškarci smatraju predivnima Rubrika Love&Sex Love&Sex

6. Nemilosrdna samokritika

Ako se ne precijeniš, odrekneš se „cool maske“, znaš gdje griješiš i ne sramiš se zbog toga pred drugima - nego se otvoreno suočavaš s time - to ne samo da je simpatično, nego ti mnogi vjerojatno i zavide. Kad se šališ na svoj račun, to je znak veličine. Ipak, treba imati i dozu samopouzdanja i biti realan i lišen egocentrizma... da bi se sprdala sama sa sobom. Sve same dobre osobine.

7. Osebujnost 

Slušati otkačenu glazbu koju nitko ne poznaje, voljeti filmove koje drugi smatraju čudnima, čitati dobru knjigu umjesto otići na tulum, hodati gradom u bakinom ogrtaču iz mladosti: sve su to stvari zbog kojih su ti se vjerojatno rugali u školi, a danas te čine zanimljivom osobom.

Photo:

Komentari 0